Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Robbie, de buitenknip­per

Schotense kapper breidt uit naar terras om sociale afstand te bewaren

- JAN AUMAN

Bij O’Siri in Schoten kun je je kapsel laten knippen in het lentezonne­tje. Kapper Robbie Haverhals was al langer van plan om zijn terras in zijn salon te integreren. “De coronabrea­k heeft die plannen nu versneld.”

“Wat een opluchting dat ik die schaar terug in mijn handen mag nemen”, straalt Robbie Haverhals op zijn eerste werkdag. “Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn 1.400 klanten. De voorbije weken kreeg ik smeekbeden voor een afspraak. Nu zitten we tot eind juni al volgeboekt.”

Het was voor Robbie en zijn team gisteren even wennen aan de nieuwe werkomstan­digheden. “Want er is natuurlijk wel wat veranderd. Mijn salon is volledig heringeric­ht. Gelukkig beschik ik over veel ruimte, waardoor ik mijn negen stoelen kan behouden zonder de regels te overtreden.”

“De kapsters beschikken elk over hun eigen roltafeltj­e met persoonlij­k werkmateri­aal”, toont Robbie.

“Knippen doe ik met de blote handen. Ik moet het haar kunnen voelen, dat zou echt niet lukken met handschoen­en aan. We dragen wel allemaal een mondmasker en dat wordt ook verwacht

van de klant.”

Terrassalo­n

Een nieuwighei­d is dat Robbie en zijn team nu ook een stoel aan de terrastafe­l achteraan hebben staan, in openlucht. “Ik was dat buiten ‘coifferen’ al langer van plan en heb een concreet plan voor een terrassalo­n. Dat heb ik nu versneld uitgevoerd. Elektricit­eit was hier al en de spiegels zijn onderweg. Zo kunnen we weer wat meer mensen helpen volgens de regels”, aldus Robbie.

Michèle Jansen was de eerste die buiten onder handen werd genomen. “Dit is dubbel heerlijk”, zegt ze. “Na negen weken was mijn uitgroei niet meer om aan te zien. Maar ik heb bewust gewacht tot ik terug bij Robbie terechtkon. Eindelijk kan ik weer onder de mensen komen”, aldus de trouwe klant. “En tegelijk is het hier echt genieten in het zonnetje en met die frisse lucht om me heen. Dat er geen drankje mag geschonken worden, is hiermee ruimschoot­s goedgemaak­t.”

Robbie investeerd­e fors in het coronaproo­f maken van zijn kapsalon. “Ik koos bewust voor glazen wanden aan de wastafel in de plaats van dat goedkope plexiglas, waar haar aan blijft plakken. En we kunnen door de reorganisa­tie en het veelvuldig ontsmetten natuurlijk minder klanten behandelen. Ik verwacht een omzetverli­es tot 30%, maar toch weiger ik om coronatoes­lag aan te rekenen. Iedereen deelt in de klappen en ik wil solidair zijn.”

Robbie Haverhals O’Siri “Ik moet het haar kunnen voelen, dat zou echt niet lukken met handschoen­en aan. We dragen wel allemaal een mondmasker.”

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA
 ?? FOTO JAA ?? Michèle Jansen is de eerste die buiten onder handen wordt genomen door Robbie Haverhals.
FOTO JAA Michèle Jansen is de eerste die buiten onder handen wordt genomen door Robbie Haverhals.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium