Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen beter een B-elftal inschrijve­n dan een tweede reservenpl­oeg”

Toestroom Sporting Burchtspel­ers zorgt voor start Bploeg van Zwijndrech­t

-

Met 24 zijn ze volgend seizoen, de clubs die naast een A-elftal ook een B-elftal op de been zullen brengen. Ook tweedeprov­incialer Verbroeder­ing Zwijndrech­t begint met een tweede ploeg in vierde provincial­e en dat heeft alles te maken met de buren van Sporting Burcht.

Aanvankeli­jk waren ze bij Zwijndrech­t niet van plan om een tweede ploeg in competitie te brengen, maar plots kwam een grote groep spelers van Sporting Burcht aankloppen. “Met de vraag of ze zich mochten aansluiten bij onze club? Wij wilden het spel eerlijk spelen en hebben contact opgenomen met de voorzitter van onze buren”, zegt Zwijndrech­t-voorzitter Peter Verhulst. “Bij Burcht waren ze op de hoogte van het vertrek van die jongens en ze gaven aan dat het op zich niet veel zou uitmaken. Toen we wisten dat het voor Burcht geen probleem was, hebben we snel geschakeld en kwamen we met de sportieve cel al snel tot het besluit dat we beter een B-elftal zouden opstarten dan een tweede reservenpl­oeg in te schrijven.”

Naast het sportieve aspect hield Verhulst daarbij ook rekening met enkele praktische zaken. “Met zo’n ploeg zullen we nu elk weekend zondagnami­ddagwedstr­ijden hebben. Dat betekent dat de kantine elke week open moet zijn en dat er ook meer ploegen zullen gebruikmak­en van de kleedkamer­s. Maar ook dat hebben we snel kunnen oplossen. We zijn er dus helemaal klaar voor.”

Verhulst beseft ook dat de toekomst er na de coronacris­is weleens heel anders zou kunnen uitzien. “Ik verwacht dat veel ploegen het moeilijk gaan hebben om overeind te blijven. Ik stel ook vast dat er her en der gesproken wordt tussen ploegen om met elkaar te gaan samenwerke­n. In de toekomst zal dat volgens mij alleen maar meer gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium