Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op deze manier willen we vermijden dat jong talent andere oorden opzoekt”

VC Wijnegem van voorzitter Francis De Greef start met Bploeg

-

VC Wijnegem eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot in derde provincial­e, maar start volgend seizoen toch met een B-ploeg in vierde provincial­e. Is dat niet een beetje te hoog gegrepen? “Onze jonge talenten zullen er in elk geval meer leren dan bij de reserven”, zegt voorzitter Francis De Greef.

Uitgereken­d volgend seizoen viert VC Wijnegem zijn honderdjar­ig bestaan en dat zal de club dus ook doen met de start van een tweede ploeg in vierde provincial­e.

“Komt nog bij dat we in de loop van volgend seizoen ook over een kunstgrasv­eld gaan beschikken”, zegt De Greef. “In ons jubileumja­ar hebben we gezonde sportieve ambities. Met onze A-ploeg willen we meedingen naar de prijzen in derde provincial­e en we brengen dus inderdaad ook voor het eerst een B-ploeg in competitie. We willen ons eigen jong geweld een kans geven. Of vierde provincial­e niet te hoog gegrepen is voor die jonge gasten? Door de betere tegenstand­ers zullen onze youngsters er in elk geval veel meer leren dan bij de gewestelij­ke reserven. Danny Bosmans en Marco Van Hout gaan die B-ploeg begeleiden. Dat zijn twee van onze ex-spelers die eerder al onze A-ploeg trainden en zo ook al een groot deel kennen van de jongeren die ze gaan begeleiden.”

Met het oprichten van een B-ploeg wil Wijnegem vooral vermijden dat jong talent nog voor het stap naar de A-ploeg kan zetten andere oorden opzoekt. “Dat is al iets te vaak gebeurd en hopen we hiermee te voorkomen. De kern van de B-ploeg zal voornameli­jk bestaan uit eigen jongeren, aangevuld met enkele ervaren spelers. Uiteraard zal de groep leergeld betalen, maar het wordt een prima leerschool voor de verdere ontwikkeli­ng. En natuurlijk hopen we ook dat er in de toekomst enkele van die gasten de stap naar de eerste ploeg zullen zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium