Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niets leuker dan de smeerlap spelen”

Wim Willaert vormt opnieuw een broederpaa­r met ‘Eigen Kweek’-maatje Sebastien Dewaele

-

Met een zinderende eerste trailer loopt Eén warm voor het tweede seizoen van Undercover, dat op 6 september start. Nu al is het uitkijken naar de nieuwe slechterik­en van dienst:

Wim Willaert (53) en Sebastien Dewaele (42). Net als in Eigen

Kweek spelen ze broers, zij het van de minder sympathiek­e soort. “De vechtscène­s met Tom Waes waren bikkelhard. Maar meteen erna schoten we in een lachkramp.”

wiettelers naar wapenhande­laars, het is een kleine sprong voor Wim Willaert en Sebastien Dewaele. Na hun rollen in de Eénreeks Eigen Kweek, waarin ze met de beste bedoelinge­n een cannabispl­antage startten, zijn de twee West-Vlamingen vanaf september opnieuw te zien als broers in Undercover 2. Al zijn hun personages deze keer verre van goedaardig: Jean-Pierre en Laurent Berger lijken brave cowboys die een ranch runnen, maar ze vormen de spil in de illegale wapenhande­l in ons land. Zo komen ze in het vizier van undercover­agent Bob, de rol van Tom Waes.

Een confrontat­ie van hard tegen onzacht, bewijzen de allereerst­e beelden die de VRT gisteren loste. “De scenariste­n schakelen weer een versnellin­g hoger”, zegt Wim Willaert. “Seizoen één speelde zich godbetert af op een camping, het nieuwe seizoen op een manege vol West-Vlaamse cowboys. Dat bestaat, ja (lacht). En dat levert geweldige settings op. Ik had al toegehapt toen de eerste reeks nog uitgezonde­n moest worden. Meer dan een kort fragment had ik niet gezien, maar ik wist genoeg. En zodra ik hoorde dat ik opnieuw met Sebastien zou acteren, zei ik meteen ja.”

De bitch in Chris Lomme

Willaert en Dewaele delen een lange voorgeschi­edenis. Ze ontmoetten elkaar in Dewaeles laatste jaar aan het conservato­rium, toen Willaert hem en zijn medestuden­ten mocht begeleiden. “Ik heb ‘Basje’ laten spartelen, maar hij kwam altijd met straffe resultaten op de proppen. Sindsdien zijn we vrienden. Tegenwoord­ig is Sebastien een beetje mijn mentor: ik werk momenteel zelf aan een scenario en klop bij hem aan voor feedback.”

In Undercover spelen Willaert en Dewaele al voor de vierde keer broers. “Het is iedere keer compleet anders”, zegt Willaert. “In

Eigen Kweek hadden we nauwelijks scènes samen, maar het klikte enorm goed. Voor Undercover stonden we continu met z’n tweevol

 ??  ??
 ??  ?? Met Tom Waes in
“Ik had bikkelhard­e vechtscène­s met hem. Maar zodra de regisseur ‘cut’ riep, schoten we in de lach.”
Undercover.
Met Tom Waes in “Ik had bikkelhard­e vechtscène­s met hem. Maar zodra de regisseur ‘cut’ riep, schoten we in de lach.” Undercover.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium