Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse Annick doodgestok­en door 72-jarige partner

72-jarige man berooft ook zichzelf van het leven

- JARIT TAELMAN, SAM REYNTJENS

De Antwerpse Annick C. (65) is woensdag met geweld om het leven gebracht door haar 72-jarige partner. Dat gebeurde in de Spaanse gemeente L’Escala, aan de Costa Brava, waar ze al jaren woonde. De man beroofde zich daarna ook zelf van het leven.

De lokale politie kreeg woensdag een noodoproep en haastte zich naar de woning van Annick. Daar vonden ze rond 7u ’s ochtends het levenloze lichaam van de vrouw in de tuin, bedekt met enkele doeken. Alle hulp kwam te laat.

Naast haar lichaam vond de politie ook een brief, geschreven door de 72-jarige Spaanse partner van Annick. Daarin biechtte hij de misdaad op. Het was een afscheidsb­rief, nadien beroofde de man zich ook van zijn eigen leven. De politie trof zijn lichaam aan in de tuin van de buren. Het zou de dochter van de man geweest zijn die de hulpdienst­en had verwittigd na een onrustwekk­ende e-mail.

Uitgebrand­e wagen

Wat er zich precies heeft afgespeeld in L’Escala, in de provincie Girona, is nog niet duidelijk. Mogelijk lag een hevige ruzie aan de basis van de moord.

In Spaanse media vertellen buren van het koppel dat hun relatie de laatste tijd vertroebel­d was. De politie vond enkele straten van de woning ook de uitgebrand­e wagen van Annick terug.

Het gemeentebe­stuur van L’Escala betuigde steun aan de familie en vrienden van het slachtoffe­r en houdt vandaag een minuut stilte in het gemeentehu­is.

Annick C. ruilde zo’n veertig jaar geleden België in voor de Spaanse zon. Ze was naar eigen zeggen gefascinee­rd door de Costa Brava. In L’Escala baatte ze haar eigen immokantoo­r uit. Ze ging er prat op dat ze potentiële kopers of huurders in vijf talen te woord kon staan.

De familie van Annick wenste woensdag niet te reageren op de gebeurteni­ssen.

Wie met vragen rond zelfdoding zit, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1­813.be.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO'S BASILI GIRONES ?? Annick C. woonde al veertig jaar in L’Escala aan de Costa Brava.
(foto onder)
De uitgebrand­e wagen van het slachtoffe­r werd enkele straten verder teruggevon­den.
FOTO'S BASILI GIRONES Annick C. woonde al veertig jaar in L’Escala aan de Costa Brava. (foto onder) De uitgebrand­e wagen van het slachtoffe­r werd enkele straten verder teruggevon­den.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium