Gazet van Antwerpen Stad en Rand

100.000 Belgen hebben pakketreis geannuleer­d en voucher aanvaard

- FOTO BELGA

Al meer dan 100.000 Belgen hebben van hun reisorgani­sator een voucher aanvaard ter compensati­e

van hun geannuleer­de pakketreis. Al die vouchers zijn goed voor een kleine 175 miljoen euro.

weken geleden stak Europees Commissari­s Didier Reynders (MR) een vermanende vinger uit naar België en elf andere lidstaten: dat reisoperat­oren vouchers aanbieden in ruil voor de geannuleer­de pakketreis, is aan te bevelen. Maar wie zijn geld terugwil, moet dat ook kunnen krijgen. En snel: binnen de veertien dagen.

Reynders spelde zo België les. Minister Nathalie Muylle (CD&V,

foto) schuift de terugbetal­ing op de lange baan omdat ze vreest dat reisorgani­saties overkop gaan als ze in deze crisistijd­en veel geld moeten ophoesten. Eerst een tegoedbon – ter waarde van de reis die niet doorgaat – en pas wanneer die binnen het jaar niet wordt gebruikt, kan de consument zijn geld terugeisen. En pas na zes maanden volgt dan de beTwee taling. Op die manier moeten gedupeerde reizigers dus anderhalf jaar op hun geld wachten.

De opgestoken Europese vinger schrikt Muylle echter niet af. Zij gaat Reynders morgen antwoorden dat ze bij haar standpunt blijft.

Test-Aankoop betreurt de houding. “Wij zijn voor een vrijwillig systeem. Wie kapitaalkr­achtig genoeg is, kan altijd instemmen met een voucher. Maar wie het geld nodig heeft, moet dat ook kunnen terugkrijg­en,” zegt woordvoerd­er Simon November.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium