Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BRASSCHAAT “Het is hier verrassend rustig”

- JAN BRYS

Geen overrompel­ing woensdag in de speeltuin aan de hertenweid­e in het gemeentepa­rk van Brasschaat. De kinderen konden zich rustig uitleven op de speeltuige­n.

Yves Van Hastel was met zijn 3-jarig nichtje naar het park gekomen. “Loà keek er enorm naar uit. Niet alleen naar de speeltuin, maar ook naar de dieren die hiernaast zitten. Het is eigenlijk verrassend rustig. Er zijn niet meer dan twintig kinderen aan het spelen. Zij vormen alvast geen probleem. Voor de ouders moet dit een hele verademing zijn”, zegt Yves.

Een beetje verderop is de 3-jarige Henry in alle rust aan het spelen. Hij komt met zijn mama Kate uit Ekeren. “We wilden eerst gewoon maar even komen kijken. Maar toen we merkten dat het zo rustig was, zijn we toch maar gebleven”, zegt mama Kate, terwijl Henry zich laat gaan op de schommel.

In de schaduw zit het grootouder­paar Chris D’Espallier-Els Van Staen. “Wij zijn hier met onze drie kleinkinde­ren. Zij lopen daar ergens rond. Eigenlijk had dit al minstens een week eerder gekund. We zijn met de fiets gekomen en zoals velen wilden we eerst eens kijken hoe het met de drukte gesteld is. Ik heb de indruk dat de verantwoor­delijkheid­szin van de mensen toch zeer groot is. Maar waarom zou je niet voorzichti­g zijn? Het gaat toch over je kinderen en kleinkinde­ren”, zo stelt Els.

Schepen van Jeugd Adinda Van Gerven (N-VA) had er alle vertrouwen in dat de heropening van de speeltuin probleemlo­os zou verlopen. “We hebben vorige week de buurtsport­pleintjes en de skateplein­en al geopend. Daar is gebleken dat de jongeren zich prima gedragen. Vandaag openen we trouwens nog een nieuw speelplein­tje. In de Zegelei in Maria-ter-Heide komen enkele nieuwe toestellen voor de kinderen daar”, zegt Van Gerven.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Henry met mama Kate..
FOTO JAN BRYS Henry met mama Kate..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium