Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BOECHOUT “Wandelen en fietsen word je ook beu”

- PATRICK VAN DYCK

Na de opening van de pleintjes met sportinfra­structuur, gingen ook de speelplein­tjes in Boechout weer open. Een overrompel­ing werd het niet. “Gelukkig maar”, klonk het bij de eerste gasten.

De linten en nadars waren nog maar net weggehaald of de eerste bezoekers meldden zich op het speelplein naast de bibliothee­k, in de schaduw van de Stenen Molen. “Toen ik vanochtend zag dat het speelplein opnieuw open was, ben ik, samen met mijn dochter Myra, onmiddelli­jk naar hier gekomen”, vertelt Isabelle Duran. “Wandelen en fietsen word je na een tijdje ook beu. Voor mij is het alvast een geruststel­ling nu ik weet dat we hier terecht kunnen.” Ook dochter Myra (9) is in de wolken. “In het begin kon ik me thuis amuseren. Maar na een tijdje slaat de verveling toe. Nu ben ik blij dat het speelplein weer open is.”

Ook Els Van Kerckhoven uit Boechout die, samen haar kleindocht­er Lexi (4) is afgezakt naar het speelplein, is tevreden. “Ik heb geen tuin. De heropening van dit speelplein is dan ook een zegen.”

Wel houdt ze nog afstand. “Mocht het hier erg druk geweest zijn, dan waren we niet lang gebleven.”

Sylvie De Keyzer uit Mortsel is samen met haar drie kinderen en hun vriendje naar hier gekomen. “We waren een fietstocht aan het maken en zagen dat de linten rond het plein waren verwijderd. We konden hier dan ook niet zomaar passeren zonder halt te houden.” Emiel (7) en Victor (8) zijn blij dat het speelplein weer open is. “Maar als we heel eerlijk zijn, is voetballen nog net iets leuker. We kijken uit naar onze eerste wedstrijd. Dat wordt pas een feest.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Arthur, Emiel en Victor leven zich helemaal uit in de speeltuin.
FOTO PATRICK VAN DYCK Arthur, Emiel en Victor leven zich helemaal uit in de speeltuin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium