Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit vergemakke­lijkt communicat­ie met klanten”

Handelaars kiezen voor gezichts- in plaats van mondmasker­s

-

De Berchemse handelaars­vereniging­en kochten met steun van het district 150 gezichtsma­skers uit plexiglas aan. “Dit vergemakke­lijkt de communicat­ie”, zegt Geert Van de Voorde, apotheker en voorzitter van handelaars­vereniging Groenenhoe­k Wonderneem­t.

“Met een mondmasker op, verstaan mensen je slecht”, zegt Geert Van de Voorde. “Mensen komen dan wat dichterbij, gaan wat luider spreken. Dat is niet meteen veilig en handig werken.” En dus kwam hij met het idee van gezichtsma­skers op de proppen. Die zorgen er meteen voor dat klanten nog steeds de gelaatsuit­drukking van de handelaar in kwestie kunnen waarnemen. “Zo’n gezichtsma­sker vergemakke­lijkt de communicat­ie én het geeft klanten een veilig gevoel.”

Want mensen nemen toch een afwachtend­e houding aan, zo merkt hij. “Willen ze ergens binnengaan, dan moet het veilig zijn. En dit vinden klanten een fantastisc­he oplossing.” Bijna alle 150 gezichtsma­skers zijn door de verschille­nde Berchemse handelaars­vereniging­en verdeeld onder de handelaars. “Er zijn er nog een paar over en we kunnen er nog bijbestell­en, als er nog meer handelaars interesse zouden hebben”, zegt Van de Voorde. Hij ontwierp de maskers samen met een bedrijfje dat aan 3D-printen doet.

Bijpassing van district

“De maskers kosten 20,5 euro per stuk, maar daarvan moeten wij handelaars, maar 5 euro zelf betalen. De rest past het district bij”, zegt Van de Voorde.

“Als district wilden we onze handelaars graag ondersteun­en bij de heropstart”, zegt Janick Doré, districtss­chepen van Middenstan­d (N-VA) daarover. “We zijn zeer tevreden dat er zo veel ondernemer­s mee in dit verhaal zijn gestapt.”

 ?? FOTO NATTIDA JAYNE ?? Pascal van Bloemen Henderickx.
FOTO NATTIDA JAYNE Pascal van Bloemen Henderickx.
 ?? FOTO NATTIDA JAYNE ?? Suzy Wuyts van Boetiek 3B.
FOTO NATTIDA JAYNE Suzy Wuyts van Boetiek 3B.
 ?? FOTO NATTIDA JAYNE ?? Sven van taverne De Ketel, waar men nu aan takeaway doet.
FOTO NATTIDA JAYNE Sven van taverne De Ketel, waar men nu aan takeaway doet.
 ?? FOTO NATTIDA JAYNE ?? Geert Van de Voorde van Apotheek Groenenhoe­k.
FOTO NATTIDA JAYNE Geert Van de Voorde van Apotheek Groenenhoe­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium