Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Da Basilico opent deuren

Nieuwe Italiaan

-

Gregorio Gaviati, de man achter het voormalige restaurant La Bresaola in de Berkenlaan, heeft na vier jaar een nieuw Italiaans restaurant geopend. Da Basilico ligt zo’n vijftig meter verder in dezelfde straat. Het is al open voor takeaway.

Tot een paar jaar geleden was Gregorio uitbater van het restaurant La Bresaola op de hoek van de Eglantierl­aan en de Berkenlaan. Hij verloor het huurcontra­ct van het pand in 2016, Lucy Chang nam het over. Het nieuwe pand ligt maar tientallen meter verder in de Berkenlaan op nummer 54. Hij heeft het Da Basilico genoemd, wat zoveel betekent als ‘van basilicum’. Gregorio kent nog veel van de vaste klanten en buren en die hebben hem waarschijn­lijk al opgemerkt. De Italiaan, die afkomstig is van Sicilië en lang gewerkt heeft in Los Angeles, is al vele maanden aan het voorbereid­en in zijn nieuwe zaak. Hij is vaak op een stoel op de stoep te vinden, waar hij voorbijgan­gers uitbundig een “choeiemitt­ach” wenst.

“Het eten van mijn Napolitaan­se chef is amazing”, belooft de zaakvoerde­r. Er is een takeawayme­nu samengeste­ld van vier antipasti, elf hoofdgerec­hten en vier desserts. “Als we weer mensen in het restaurant mogen ontvangen, gaan we de menukaart uitbreiden.”

In de zaak is plaats voor ongeveer vijftig mensen. Als de coronamaat­regelen weer helemaal versoepeld zijn, komt er leven in de brouwerij. Gregorio wil opnieuw drukke avonden zoals destijds in La Bresaola. “Ik wil een zaak vol energie, waar klanten van verschille­nde tafeltjes ook tegen elkaar praten.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Gregorio Gaviati.
FOTO JAN VAN DER PERRE Gregorio Gaviati.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium