Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetganger­s kunnen over passerelle aan Schijnpoor­t

Op termijn volgt verbinding met nieuwe fietsbrug

-

De passerelle aan Schijnpoor­t is officieel open voor voetganger­s. Het gaat om de eerste fase van een verbinding die over een aantal jaren via het Sportpalei­s zal aansluiten op de nieuwe fietsbrug over het Albertkana­al en het Ringfietsp­ad.

De bouw van de passerelle, die zes meter breed en 180 meter lang is, begon in het najaar van 2018. De brug is zes meter breed en 180 meter lang. De constructi­e verbindt Spoor Oost via het Lobroekdok met de Lotto Arena en het Sportpalei­s. De passerelle is in de eerste plaats een voetganger­sbrug. Fietsers kunnen gebruikmak­en van een fietsgoot langs de trappen.

Voor wie een elektrisch­e fiets of een speedpedel­ec heeft, is de passerelle voorlopig geen goed alternatie­f. Een situatie die al tot kritiek heeft geleid. Volgens de schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is een volwaardig­e helling richting passerelle nu niet mogelijk. Zo’n helling moet een aanloop hebben van vijfhonder­d meter. Omdat er in de omgeving nog werken voor de Oosterweel­verbinding gebeuren, is dat op dit moment onmogelijk.

“Een tijdelijke helling betekent dat zowel fietsers als voetganger­s een flinke omweg moeten maken om op hun bestemming te komen. Met de keuze voor een tijdelijke trap zorgen we ervoor dat in deze eerste fase de vele bezoekers van zowel het Sportpalei­s als de Lotto Arena comfortabe­l de oversteek kunnen maken”, legt Koen Kennis uit.

Na de werken aan de Oosterweel­verbinding op deze locatie komt er ook een nieuwe fietsbrug die zal aansluiten op de pas geopende passerelle. Dan zal ook het Ringfietsp­ad doorlopen langs het Sportpalei­s richting noorden. Zo komt er aansluitin­g op de fietsbrug over het Albertkana­al en op de nieuwe fietsverbi­nding doorheen de toekomstig­e Scheldetun­nel aan het Noordkaste­el.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? De passerelle aan Schijnpoor­t is officieel open. Voetganger­s kunnen tussen Spoor Oost en het Lobroekdok veilig het drukke kruispunt oversteken.
FOTO VICTORIANO MORENO De passerelle aan Schijnpoor­t is officieel open. Voetganger­s kunnen tussen Spoor Oost en het Lobroekdok veilig het drukke kruispunt oversteken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium