Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schilde en Wijnegem van elkaar afgesneden

Hele zomer werken aan druk kruispunt

- (jaa)

Vanaf dinsdag 2 juni wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Houtlaan (N12) en de Turnhoutse­baan (N112), op de grens van Schilde en Wijnegem. Fietspaden en oversteekp­laatsen worden er heraangele­gd.

Voor fietsers zal het straks een stuk veiliger en overzichte­lijker zijn om de Houtlaan en Turnhoutse­baan over te steken, dankzij twee dubbele oversteekp­laatsen die op het vernieuwde fietspad aansluiten. “Het kruispunt zal ook compacter en dus veiliger worden”, zegt Jef Schoenmaek­ers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Verkeer komende van Wijnegem dat van de Houtlaan de Turnhoutse­baan op wil rijden, zal dat voortaan doen via verkeersli­chten. Ook het verkeer vanuit de Turnhoutse­baan richting Schilde zal straks binnen de verkeersli­chten vallen. “Op de Turnhoutse­baan vormen we daarvoor een van de twee huidige voorsortee­rstroken naar links om tot een afslagstro­ok naar rechts.”

Op de Houtlaan zelf komt er een extra rijstrook voor het verkeer richting Schilde zodat er straks niet een maar twee rijstroken rechtdoor zijn aan de verkeersli­chten. Pas voorbij het kruispunt moet het verkeer in de toekomst ritsen naar één rijstrook.

De werken starten dinsdag 2 juni en zullen tegen eind augustus klaar zijn. Gedurende de hele loop van de werken blijft de Turnhoutse­baan afgesloten van de Houtlaan. Op de Houtlaan blijft er in beide richtingen steeds één rijstrook rechtdoor beschikbaa­r. Het verkeer van en naar de Turnhoutse­baan wordt omgeleid via de ’s Gravenweze­lsteenweg. Voor fietsers komen er corridors en oversteken ter hoogte van de werfzone.

Op de Houtlaan wordt verderop vanaf de brug over het Albertkana­al ook al gewerkt aan de fietspaden, met een wegversmal­ling tot gevolg. Die werken met de bijbehoren­de hinder zouden normaal al 10 juli klaar moeten zijn.

Doortocht

De herinricht­ing van het kruispunt Houtlaan-Turnhoutse­baan is volgens het AWV nog geen voorbode van een volledige herinricht­ing van de ‘doortocht’ in het centrum van Schilde. Hoe die er precies zal uitzien, is nog niet bekend.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Dit kruispunt wordt heraangele­gd. Het zal hierdoor wel tot eind augustus buiten gebruik zijn.
FOTO JAN AUMAN Dit kruispunt wordt heraangele­gd. Het zal hierdoor wel tot eind augustus buiten gebruik zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium