Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainersca­rrousel draait nog op volle toeren

Over enkele weken beginnen trainingen weer, maar zes 1A-teams zijn nog op zoek naar nieuwe coach

- (kvu, jug)

CERCLE BRUGGE MARC BRYS IN DE WACHTKAMER VOOR TD

Vijf weken na het vertrek van Bernd Storck heeft Cercle Brugge nog geen opvolger. “Het coronaviru­s zit er voor iets tussen dat er gewacht werd om beslissing­en te nemen”, zegt voorzitter Vincent Goemaere. Eigenaar Monaco wachtte op duidelijkh­eid over wanneer er weer gevoetbald zou worden. Daardoor liep Cercle ook vertraging op in de zoektocht naar een vervanger voor François Vitali, de technisch directeur die in oktober afscheid moest nemen. Op de shortlist staat Marc Brys, bij het ‘Japanse’ STVV al succesvol met het vermarkten van jonge spelers. Met de Antwerpena­ar werden al twee “positieve” gesprekken gevoerd, maar het is aan Monaco en de nieuwe TD om hun zegen te geven. Vervelend aangezien de spelers geen specifiek programma hebben. “Omdat ze op technische werklooshe­id staan, kunnen we hen geen opdrachten geven. Maar de spelers zijn daar profession­eel genoeg voor.”

WAASLAND-BEVEREN WIM DE DECKER OP DE SHORTLIST

Waasland-Beveren wacht niet af of het straks in 1A dan wel 1B speelt. “Door de onzekerhei­d eind vorig seizoen met de procedure van Lokeren zijn we ook te laat in gang kunnen schieten. Dat heeft ons pijn gedaan”, zegt voorzitter Dirk Huyck. “Dat willen we niet nog eens meemaken. De trainer zal met ons dat risico moeten nemen. We hebben nog drie weken voor de eerste training, maar misschien komt er volgende week al duidelijkh­eid.”

Waasland-Beveren hoopt opnieuw een jonge coach te lanceren, genre Stijn Vreven of Philippe

Clement. Dieter Van Tornhout bijvoorbee­ld, assistent-trainer bij KV Mechelen. Of man van de streek Wim De Decker, die Antwerp verlaat. “De Decker staat op onze shortist, maar we moeten afwachten of dat lukt.” Gezien het loon dat hij bij Antwerp verdiende, is het de vraag of Waasland-Beveren hem kan betalen.

STANDARD BUITENLAND­ER OM PREUD’HOMME TE VERVANGEN

Gaat hij door of niet? De geluiden dat Michel Preud’homme er definitief de brui aan geeft als trainer en verder gaat als sportief directeur van Standard, zwellen steeds harder aan. Maar zelf houdt hij iedereen nog even in spanning. De vraag is dan wie straks zijn schoenen kan vullen. In principe wordt dat een buitenland­er, al dan niet uit het netwerk van Mogi Bayat, de man die de gedoodverf­de

opvolger Felice Mazzu al naar Union bracht en een stevige voet tussen de deur heeft in Luik. OOSTENDE GERUCHTEN OVER PORTUGEES SIMÃO

Officieel is het niet, maar niemand gelooft dat de Amerikaans­e overnemers van Oostende nog doorgaan met Adnan Custovic en zijn staf. Dat de Portugees Jorge Simão (43), ex-trainer van Braga en tot juni onder contract bij het Saoedische Al-Feiha, al werd genoemd, is een teken aan de wand. Een buitenland­se coach lijkt ook hier zijn opwachting te maken.

MOESKROEN CUSTOVIC INDIEN HOLLERBACH­MOET GAAN?

Terwijl Moeskroen hoopt dat het weer een satellietc­lub van Rijsel wordt, voerde ook trainer Bernd

Hollerbach al gesprekken met de Franse kandidaat-overnemers. Als er alsnog met de Duitser wordt gebroken, geldt Adnan Custovic, ex-speler van Les Hurlus, als kandidaat.

SINT-TRUIDEN MUSCAT ALS OPVOLGER VAN KOSTIC

Ook nog niet officieel is dat SintTruide­n in principe afscheid neemt van de Sloveen Milos Kostic. Door andere coronabesl­ommeringen verzeilde het trainersdo­ssier naar de achtergron­d, maar normaal neemt de Australiër Kevin Muscat het roer over. Hij werd in december al aangetrokk­en, maar omdat zijn diploma volgens de UEFA niet geldig was om hoofdtrain­er te mogen worden, werd Muscat sportief adviseur. Inmiddels blijkt zijn diploma wel geschikt om T1 te worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium