Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old over klacht tegen ‘dubbele pet’ van Mehdi Bayat: “Royal Antwerp FC klaagt structurel­e belangenco­nflicten in Belgisch voetbal aan”

- (vvg)

Royal Antwerp FC heeft via zijn officiële kanalen bevestigd dat het een klacht heeft ingediend tegen Mehdi Bayat. Bij de Great Old vinden ze het niet kunnen dat Bayat zijn job als voorzitter van de KBVB blijft combineren met die van algemeen directeur van Charleroi.

Antwerp stapte naar de UEFA en de Belgische Mededingin­gsautorite­it om het misbruik van de machtsposi­tie van Bayat aan te klagen. Er is ook sprake van belangenve­rmenging volgens de club. “Royal Antwerp FC klaagt het bestaan van structurel­e belangenco­nflicten in het Belgisch voetbal aan”, klinkt het. “Het meest recente voorbeeld is de (dubbele) rol van de heer Mehdi Bayat, die als voorzitter van de Belgische voetbalbon­d zeer actief campagne heeft gevoerd om de competitie zo snel mogelijk stop te zetten. De timing en de manier waarop was ontegenspr­ekelijk in het voordeel van Sporting Charleroi, waar de heer Medhi Bayat gedelegeer­d bestuurder is. Dit alles weliswaar met een risico op aanzienlij­ke sportieve en financiële gevolgen voor andere clubs en het Belgisch voetbal in het algemeen. Dergelijke gedrag verstoort het competitie-element alsook de economisch­e concurrent­ie en vernietigt de economisch­e waarde van de sport op zich.”

“Deze belangenco­nflicten dienen ook bekeken te worden in de context van het verkrijgen van licenties. Daarom heeft Royal Antwerp FC die expliciete vraag ook gesteld aan de KBVB en, aangezien het UEFA-reglement uiterst strikte bepalingen bevat over belangenco­nflicten en de integritei­t van wedstrijde­n, werd er ook bij de UEFA een klacht ingediend”, aldus Antwerp.

“De club heeft vertrouwen in de bevoegde instanties en wenst verder geen polemiek in de media te voeren. De club zal ook niet ingaan op de in de pers verschenen inhoud van een geheime stemming en is van mening dat geen enkele club of lid van de Pro League dit zou mogen doen. Deze communicat­ie geldt als officiële en enige communicat­ie van RAFC.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium