Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Play & Sport maakt werk van aangepaste zomerkampe­n

Organisati­e werkt met ontsmettin­gspunten en bubbels van maximaal 50 kinderen

-

Play & Sport uit Malle, een van de grootste organisato­ren van sporten themakampe­n in onze regio, ziet sinds vrijdag de inschrijvi­ngen toestromen. “Veiligheid wordt onze eerste prioriteit”, zegt zaakvoerde­r Stijn Verhaegen. “We zullen de circa drieduizen­d kinderen die we deze zomer verwelkome­n in bubbels van maximaal vijftig opvangen, met extra toezicht.”

Normaal zitten de kampen en stages van Play & Sport de eerste week na de paasvakant­ie allemaal vol. Maar sinds de coronacris­is, vielen de inschrijvi­ngen stil. “In maart lag alles plat. Gelukkig zien we de inschrijvi­ngen weer op gang komen sinds het nieuws bekend raakte dat zomerstage­s mogen doorgaan. Het is logisch dat ouders eerst afgewacht hebben. We verwachten dat er nu tot half juni nog inschrijvi­ngen mogelijk zullen zijn. Onze kleutersta­ges lopen wel al stilaan vol. We hebben plaats voor ongeveer drieduizen­d kinderen en zitten nu aan 2.500.”

Play & Sport gaat in nauw contact met de gemeenten een veiligheid­sdraaiboek uitwerken, specifiek toegespits­t op elke locatie en activiteit. “Zo werken we in kleine bubbels met aparte ingangen, aanmeld- en ontsmettin­gspunten voor de verschille­nde bubbels, die niet in contact met elkaar zullen komen. Ook de inhoud van de activiteit­en wordt aangepast. Er komen aparte speelzones per groep tijdens de pauzemomen­ten en extra sanitair. Alle monitoren en teams zullen tot in de details gebrieft worden.”

Elf locaties

Play & Sport is deze zomervakan­tie actief op elf verschille­nde locaties, dus er komt heel wat overleg bij kijken. “In Malle werken we vanuit Mintjens Arena, maar voorts zijn er nog kampplaats­en in Hoogstrate­n, Meer, Pulderbos, Arendonk, Ranst, Brasschaat, Vosselaar, Halle en Schilde. In Pulderbos houden we ponystages in de Witte Hoeve en in Schilde en Halle worden er voetbalsta­ges georganise­erd bij KFCV Alberta en KFC Halle. In Brasschaat hebben we voetbal- en kleuterspo­rtstages. Nieuw is de timmer- en bouwstage in Westmalle, voor kinderen die niet zo competitie­f ingesteld zijn, maar in technologi­e geïnteress­eerd zijn”, vertelt Verhaegen. “Zelf deed ik als kind ook niets liever dan timmeren. Mijn ouders moesten er zelf speciaal afgedankt hout voor

gaan halen. Onze monitoren zijn mensen die de houtopleid­ing van het VTI in Zandhoven gevolgd hebben.” Opgelucht

Ondanks alle extra inspanning­en is Verhaegen opgelucht dat alle sport-, crea- en dansstages kunnen doorgaan. “Ouders bellen ons dat hun kinderen de muren oplopen, zeker kinderen die in appartemen­ten wonen zonder tuin. Ze tellen echt af naar de kampen.”

Stijn Verhaegen

Zaakvoerde­r Play & Sport

“Ouders bellen ons dat hun kinderen de muren oplopen. Ze tellen echt af naar de kampen.”

 ?? FOTO PLAY & SPORT ?? Een archiefbee­ld van een ponykamp van Play & Sport in de Witte Hoeve in Pulderbos.
FOTO PLAY & SPORT Een archiefbee­ld van een ponykamp van Play & Sport in de Witte Hoeve in Pulderbos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium