Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belangrijk­e verkeersad­er wordt vernieuwd

Klinkers in Dorpsstraa­t worden vervangen door asfalt

- (nv)

Het gemeentebe­stuur is in samenwerki­ng met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begonnen aan de voorbereid­ing van de vernieuwin­g van de Dorpsstraa­t.

De bewoners mogen zich buigen over een conceptnot­a. Die wordt aan hen voorgestel­d in groepjes. De Dorpsstraa­t is verdeeld in vijf secties. Die secties worden vermoedeli­jk ook de fases waarin de werken worden uitgevoerd. De Dorpsstraa­t maakt immers deel uit van een belangrijk­e verkeersad­er tussen Sint-Lenaarts, Kalmthout en Stabroek. Het creëren van omleidinge­n tijdens de werken wordt een erg zware klus. Het zware verkeer kan omgeleid worden via de E19.

Inspraakve­rgadering

Wie een eigendom heeft of woont in een van de secties krijgt een brief met een uitnodigin­g voor de inspraakve­rgadering. “We zijn al gestart met sectie 1 van Bredabaan tot Biest,” zegt schepen voor Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V).

“Hiervoor zijn de zelfstandi­gen gecontacte­erd. De bewoners en eigenaars zullen we uitnodigen voor een volgende inspraakve­rgadering.” “Aangezien we in tijden van co

rona zitten, zullen we de vergaderin­gen opsplitsen in nog kleinere delen van de secties zodat we met maximaal dertig personen aanwezig zijn. Er mag daarom slechts één persoon per gezin naar de infovergad­eringen komen. De vergaderin­g vindt plaats in theaterzaa­l Kadans, waar de nodige afstand kan bewaard worden.”

Geluidshin­der

Al jaren klagen de bewoners van de Dorpsstraa­t over geluidshin­der. Dat komt door de vele verzakking­en in de klinkers. Die straatsten­en worden daarom vervangen door asfalt. Bij nazicht bleek ook de riolering niet meer te voldoen. Die wordt vervangen en daarom zijn de werken zo ingrijpend.

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Ook de riolering in de straat wordt vervangen.
FOTO NEEL VERMEIREN Ook de riolering in de straat wordt vervangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium