Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tegen Beter Weten In maakt coronasong over Duvel

Bijbehoren­de videoclip opgenomen in lockdown

-

Timothy Van de Gejuchte uit Edegem en Robin Van Araignien uit Heist-op-den-Berg vormen samen het muzikale duo Tegen Beter Weten In. Omdat optredens nu niet aan de orde zijn, maakten ze een coronasong.

Meer dan 27.000 mensen hebben Duvel van Tegen Beter Weten In ondertusse­n bekeken op Facebook. Dat is een groot bereik voor amateurmuz­ikanten in tijden waarin optredens niet mogelijk zijn. “Toch was het voor ons geen sinecure om deze clip op te nemen. In de eerste plaats zijn we op het gebied van filmen en monteren niet zo technisch aangelegd. Daarnaast zijn we van elkaar gescheiden door de lockdown, waardoor de verschille­nde fragmenten goed op elkaar afgestemd moesten worden. Maar tijdens een repetitie via Skype hebben we de gitaar erbij genomen en hebben we de stap gewaagd”, vertelt Robin, die onlangs van Boechout naar Heist-op-den-Berg verhuisde.

‘Fever’

Duvel werd een cover op de tonen van het liedje Fever. “We kozen ervoor om Duvel in de song te verwerken omdat Timothy graag Duvel drinkt. Het bedrijf Duvel Moortgat heeft de clip intussen opgepikt. We mochten ons adres doorgeven, want ze zouden ons iets opsturen. Mogelijk mogen we in de toekomst ook komen optreden tijdens een van de Duvelse Donderdage­n die het bedrijf in zijn café Duvel Depot organiseer­t.”

Robin en Timothy hadden plannen om deze zomer en tijdens het najaar meer optredens te doen. Maar Covid-19 stuurt die plannen, net als bij alle artiesten, helemaal in de war.

Nieuwe formats

“Voorlopig hebben we onze plannen stopgezet tot het dagelijks leven genormalis­eerd is. Uiteraard zijn wij amateurmuz­ikanten en moeten we er ons brood niet mee verdienen. Toch denk ik dat er door deze situatie andere formats gaan ontstaan voor het brengen van livemuziek. Op termijn zullen we wel weer naar liveoptred­ens in cafés en zalen gaan, maar onlineoptr­edens zullen voor een deel een aanvulling blijven voor de artiesten. We moeten als muzikanten dus creatief omgaan met deze situatie, vandaar onze eerste poging om een clip te maken. Als het nodig is, zullen we zeker meer inzetten op dergelijke initiatiev­en”, zegt Robin.

 ?? FOTO RR ?? Robin en Timothy van Tegen Beter Weten In namen de clip op in hun eigen kot.
FOTO RR Robin en Timothy van Tegen Beter Weten In namen de clip op in hun eigen kot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium