Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge mama (19) blaast den Hall’t nieuw leven in

Schoonfami­lie van Gianna zorgt voor ondersteun­ing

- (kma)

Vanaf 2 juni kunnen mensen met een hongertje weer stoppen aan den Hall’t in Halle-Dorp. De familie Vincent nam de broodjesen snackbar over. Schoondoch­ter Gianna Walry (19) wordt het uithangbor­d, maar zal op drukke momenten steun krijgen van haar familie.

Gianna Walry (19) is sinds zes maanden trotse mama van baby Lïanno. Omdat ze het lange zwangersch­apsverlof en de moederscha­psrust stilaan wat beu wordt, ging ze de voorbije weken helpen in de horecazaak van haar vriend Yari Vincent (21). Hij nam in 2018 de brasserie aan sportcentr­um De Valk in Rijkevorse­l over. Hoewel Gianna afgestudee­rd is als kapster, bevalt de horeca haar wel. Ook de ouders van Yari hadden altijd een café in Antwerpen. Toen Yari via een klant hoorde dat den Hall’t een overnemer zocht, polste hij bij zijn ouders en Gianna.

Goed combineerb­aar “We wonen zelf vlakbij, in de Wandelweg, en de uren – van 9

tot 16u – zijn goed combineerb­aar met onze baby, die dan bij mijn moeder of schoonmoed­er terecht kan”, zegt Gianna. “Ik zal voornameli­jk in de zaak staan en op drukke momenten springen Yari en mijn schoonoude­rs bij.”

Yari blijft zeker De Valk in Rijkevorse­l uitbaten. Den Hall’t bleef sinds de coronacris­is dicht, hoewel takeaway nog toegelaten was. Gianna opent op 2 juni en wil ook de ouders en kindjes van de school Pierenbos verleiden met snoepzakje­s en een softijsmac­hine. De familie huurt ook het pand van de Crelan-bank, die binnenkort vertrekt uit Halle, om daar de gelagzaal uit te breiden en er dagmenu’s te serveren.

“Het komt allemaal sneller dan verwacht”, zegt Gianna, die maandag nog de webshop Baby Exclusive voor baby- en kinderkled­ing startte met haar schoonzuss­en. “Maar het was een kans die we moesten grijpen.”

“We hebben twee jaar geleden onze zoon Yari geholpen met een eigen zaak, waarom dan nu onze schoondoch­ter niet?”, zeggen Martin en Sandra Vincent.

Je zal de broodjes op voorhand kunnen bestellen maar ook gewoon ter plaatse. Meer informatie via www.denhallt.be of de Facebookpa­gina van den Hall’t.

 ?? FOTO KMA ?? Gianna met Lïanno, haar vriend Yari en haar schoonoude­rs Sandra en Martin Vincent.
FOTO KMA Gianna met Lïanno, haar vriend Yari en haar schoonoude­rs Sandra en Martin Vincent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium