Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik verwacht niet dat ze mij vragen voor Pukkelpop”

Ex-mol Elisabet Haesevoets brengt met ‘All it Takes’ eerste single uit en opent nieuwe dokterspra­ktijk in Edegem

- (tove)

Vlaanderen leerde Elisabet Haesevoets (34) kennen als de mol, maar de spoedarts uit Edegem kan meer dan mensen om de tuin leiden. Met All it

Takes heeft ze nu een eerste single uitgebrach­t.

Elisabet te pakken krijgen is niet zo eenvoudig. “Ik zit volop in de opstart van een nieuwe praktijk in Edegem die op 2 juni de deuren opent, en daar komen heel wat logistieke uitdaginge­n bij kijken”, verontschu­ldigt ze zich. “Gelukkig is al het werk aan de single al een hele poos klaar. Ik heb die in september ingezongen en normaal zouden we het nummer in februari uitbrengen. Maar toen had ik de handen vol met opleidinge­n voor esthetisch­e geneeskund­e, wat ik nu ga doen. Vervolgens was er corona, waardoor het muzikale project op de lange baan schoof.”

Hoe begint een dokter aan een muzikaal avontuur? “Producer Anthony Vanneste contacteer­de me vorig jaar omdat hij een djduo in zijn stal had. Zij wilden mij als zangeres voor een nieuwe single. Ze hadden mij aan het werk gezien in De Mol en wisten dat ik zong. Tijdens een van de proeven heb ik toen gezongen in een Vietnamese karaokebar. Ik stond een beetje sceptisch tegenover het aanbod voor die single. Ik heb lang getwijfeld om dit te doen. Maar het bleek toch wel om een goed nummer te gaan. Ook de mensen aan wie ik liet horen, reageerden enthousias­t.”

All it Takes

Idool

Hoewel het grote publiek Elisabet vooral kent als arts, heeft ze een muzikaal verleden. Ze deed zelfs mee aan Idool 2003. “In mijn studentent­ijd zong ik bij coverbands, waarmee ik best veel heb opgetreden. Ik volgde ook twee jaar klassieke zangles en acht jaar pianolesse­n op het conservato­rium van Hasselt. Muziek is altijd mijn dada geweest. Maar mijn job als arts zal ik er nooit voor opgeven. Ik start binnenkort met die esthetisch­e geneeskund­e, maar blijf ook freelance urgentiear­ts. Zo kan ik overal inspringen op spoeddiens­ten waar men handen te kort heeft. Dit liedje inzingen is iets wat ik puur voor het plezier heb gedaan. Mijn job combineren met een druk leven als artieste is onmogelijk.”

Elisabet zegt zeer realistisc­h te zijn. “Ik verwacht niet dat ik veel ga optreden. En ik verwacht ook niet dat ze mij gaan vragen voor Pukkelpop. (lacht) Ik hoop vooral

voor die jongens (Critix en Salvo, alias Michaël Cuypers en Tjörven

Peeters, red.) dat dit zomerse en dansbare popnummer gaat scoren. Het is de ideale sound als je ergens in een cocktailba­r zit. Hoewel een uitstekend nummer, is het minder mijn genre. Het inzingen was al buiten mijn comfortzon­e. Als ik carte blanche krijg, kies ik vooral voor ballades. Ach, we zien wel wat het geeft. Ik blijf er vooral over waken dat de balans tussen werk en privé in de toekomst goed blijft. Want met die nieuwe praktijk ga ik het al druk genoeg hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium