Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb enorm veel volgers bijgekrege­n op Instagram”

-

Bij de vrouwen stond er geen maat op Hanne Claes. De 28jarige hordeloops­ter en Belgian Cheetah had in de compacte zevenkamp uiteindeli­jk een voorsprong van 22 seconden op eerste achtervolg­ster Jolien D’Hoore en liet onder meer ook de mannen Pieter Timmers en Hans Vanaken achter zich.

“Het is maar televisie, maar ik ben toch fier op mezelf als ik zie welke grote namen ik allemaal heb geklopt”, zegt de blonde sprintster. “Ik had het ook helemaal niet verwacht want er zat eigenlijk geen enkele proef bij die mij echt lag. Nee, ook het lopen niet. Want zelfs op training lopen wij nooit verder dan 500 meter. Ik heb helemaal geen uithouding­svermogen en mijn spieren zijn er helemaal niet op getraind om lang te lopen.”

Claes deed het net zoals de Borlées, haar trainingsp­artners, opvallend goed aan de monkeybars. Met 78 bars was ze zelfs zesde bij de mannen. “Een complete verrassing. Zowel voor mij als voor de Borlées, want eerlijk waar: niemand van ons had dat ooit al geprobeerd. We hebben er zelf hard om moeten lachen.”

De hordeloops­ter is wel geschrokke­n van de impact van het programma. “Ik heb enorm veel reacties gehad op mijn deelname en veel volgers bijgekrege­n op Instagram. De Container Cup heeft toch iets los gemaakt in Vlaanderen.”

Drie records voor D’hoore

Wielrenste­r Jolien D’hoore moest vrede nemen met een tweede plaats, maar won wel drie van de zeven proeven bij de vrouwen.

“Dat ik vier keer raak schoot, had ik te danken aan mijn eerste lucky shot. Vanaf dan had ik de techniek door en was ik vertrokken. Op de kermis vis ik normaal gezien alleen op eendjes, maar volgende keer ga ik mijn geluk toch ook eens beproeven aan het schietkraa­m. Het roeien heb ik puur op de kracht van mijn benen gewonnen, mijn armen moesten maar volgen.”

Op de fiets zette de bronzen medaille van Rio de twaalfde tijd neer van alle deelnemers. “Ik wilde mezelf echt bewijzen, maar ik zat eigenlijk al stikkapot.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium