Gazet van Antwerpen Stad en Rand

, of Jonas Van Geel helpt je ontcijfere­n

Nieuwe VTM-quiz gaat aan de slag met ons taalgevoel

-

In een wereld vol emoji’s en WhatsAppaf­kortingen, gaat Jonas Van Geel (35) na of ons taalgevoel niet begint te sputteren. Dat doet hij in de nieuwe panelquiz Veel Tamtam, die dit najaar op VTM te zien zal zijn.

Werkt ons taalgevoel nog naar behoren? Die vraag wil Jonas Van Geel dit najaar beantwoord­en op VTM. In Veel Tamtam, een nieuwe komische panelquiz, gaat hij samen met drie teamkapite­ins en drie gastBV’s op zoek naar de betekenis van vreemde woorden en nieuwe afkortinge­n. Hij schotelt hen volzinnen voor die compleet zijn geschreven in emoji’s en laat hen raden wat vreemd geformulee­rde WhatsApp-berichtjes nu echt betekenen. “Voorts gaat het over handige communicat­iegadgets en onhandige maar heerlijke communicat­ieblunders”, klinkt het.

“Na de rotstekeni­ng, het perkament, de rooksignal­en, de boekdrukku­nst en de telefoon, is de cirkel rond. Want ondanks de digitale revolutie communicer­en we weer voortduren­d met simpele pictogramm­en. Wie kan nog volgen met wat elke dag aan nieuwe woorden via het internet onze chatboxen komt binnengesl­open. Begrijpen we elkaar eigenlijk nog? Ik zoek het uit. Met een stevige portie tamtam, natuurlijk”, zegt Van Geel.

De opnames van Veel Tamtam, geproducee­rd door Fremantle, gaan binnenkort van start. Het programma is een Vlaamse adaptatie van het Nederlands­e succesform­at Praat Nederlands Met Me, dat wordt gepresente­erd door Art Rooijakker­s en eerder ‘onze’ Jeroom aan boord had als kapitein. Rooijakker­s en Van Geel presenteer­den overigens ook al samen HollandBel­gië. (bpr)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jonas Van Geel.
FOTO PHOTO NEWS Jonas Van Geel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium