Gazet van Antwerpen Stad en Rand

W-Kracht dient alweer nieuwe bouwaanvra­ag in

Windmolens aan E19 die al twee keer njet kregen

- (jw)

Na twee keer op een ‘njet’ te zijn gestoten voor de bouw van windmolens in de Varenbroek­straatE19 diende W-Kracht een nieuwe bouwaanvra­ag in. De actiegroep vraagt buurtbewon­ers om opnieuw bezwaar in te dienen.

Het dossier van de windmolens tussen de Varenbroek­straat en de E19 op de grens van Reet en Kontich dateert reeds van 2014. W-Kracht uit Zedelgem had zijn oog laten vallen op deze locatie voor de bouw van vier generatore­n op masten van zo’n honderd meter hoog.

Buren uit de Morenhoek en de Varenbroek­straat in Reet maar vooral uit de naastligge­nde wijk Tanghof in Kontich gingen in het verweer. Hun actiegroep Geen Windmolens E19 kreeg het gelijk aan zijn kant van toenmalig minister Schauvlieg­he (CD&V).

W-Kracht lanceerde daarop een nieuwe aanvraag, ditmaal voor twee windmolens die een kwart hoger reikten. Het resulteerd­e in een procedures­lag tot bij de Raad van Vergunning­sbetwistin­gen waar de actiegroep opnieuw de toelating geweigerd zag.

Maar W-Kracht volhardt in de boodschap en lanceerde zopas een derde, bijgewerkt­e bouwaanvra­ag. In de vorige aanvraag bleken de windmolens verschille­nd van het originele dossier. In de nieuwe bouwaanvra­ag is dit aangepast voor twee molens van 125 meter hoog.

De actiegroep schoot afgelopen weekend meteen in gang. “In het dossier wordt deze inplanting voorgestel­d als een niemendall­etje”, zegt Frans Baes, woordvoerd­er van de actiegroep. “Daarin staat dat ze tussen twee kmo-zones komen maar wordt wel vergeten rekening te houden met de bewoners in de regio.”

Ook nu weer zal de actiegroep het verzet coördinere­n. Het roept iedereen op om voor 17 juli een bezwaarsch­rift in te dienen. “We haalden de voorbije keren ons gelijk en gaan ditmaal hetzelfde doen.”

 ?? WIJCKMANS FOTO JEF ?? Het actiecomit­é is duidelijk.
WIJCKMANS FOTO JEF Het actiecomit­é is duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium