Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten opnieuw een dorp worden”

Relancepla­n

- (pvdy)

Steun voor kwetsbare gezinnen en lokale armoedebes­trijding, een aankoopbon van 10 euro voor elke inwoner, ondersteun­ing van vereniging­en, een sterk zomeraanbo­d en een heldenbos voor de coronaheld­en: dat zijn de kernpunten van het relancepla­n. Het plan werd goedgekeur­d.

Nu de coronamaat­regelen voorzichti­g worden opgeheven, maakt Boechout plannen over hoe het de heroplevin­g van het dagelijkse leven het best aanpakt. Burgemeest­er Koen T’Sijen legt uit: “De maatregele­n hebben we samengevoe­gd in een relancepla­n. Met dat plan willen we van Boechout opnieuw een dorp maken om te ontmoeten. Het plan is een levend document dat we nog zullen aanpassen.”

Het plan is opgebouwd rond vijf thema’s. “Meer dan 50.000 euro wordt besteed aan lokale armoedebes­trijding”, zegt T’Sijen.

Daarnaast zal de gemeente iedere inwoner een aankoopche­que van 10 euro schenken, te besteden bij lokale handelaars, marktkrame­rs en horeca. “Zo maken we meer dan 135.000 euro vrij om de koopkracht te verhogen. “Wie wil, kan zijn cheque bij de dienst welzijn inleveren. Die zal de cheques verdelen onder de minderbede­elden.”

Boechout zet ook in op een sterk toeristisc­h, cultureel en sportief aanbod. “We lanceren een nieuwe fietsroute, een Belpopwand­eling en openluchtc­oncerten. Met de middelen uit het Vlaamse noodfonds, meer dan 145.000 euro, willen we jeugd-, sport-, cultuuren seniorenve­renigingen extra ondersteun­en.”

Volgens T’Sijen hebben heel wat mensen de voorbije periode de voordelen van fietsen en wandelen herontdekt. “Met de subsidie van 7.000 euro passen we het openbaar domein aan om fietsers meer ruimte te geven.”

Boechout neemt in september deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. “Om onze coronaheld­en in de kijker te zetten en een heldenbos te planten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium