Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alsnog diplomahoe­dje op elke klasbubbel

Annuntia-Instituut houdt marathonpr­oclamatie

- (jaa)

De zowat honderd zesdejaars van het Annuntia-Instituut en hun ouders beleefden maandag dan toch hun proclamati­e. Dankzij de inzet en creativite­it van ‘regisseur’ Kris Van Tendeloo kreeg die zelfs de allures van een heuse Oscar-uitreiking.

De rode loper lag maandag uit op de speelplaat­s van het Annuntia-Instituut. Langs weerszijde­n stonden stoelen opgesteld. Links mochten de alumni plaatsneme­n, zoals overal op anderhalve meter van elkaar. Rechts zaten al even netjes uitgedost als dochter of zoon de trotse ouderparen. Die waren zichtbaar gelukkig dat ze dit mooie moment in het leven van hun kind na zes jaar van hard werken en studeren mochten beleven vanop de eerste rij.

In heel wat scholen verliep de proclamati­e gezien de omstandigh­eden in mineur. “Dat dreigde bij ons niet anders te zijn”, aldus leerkracht Spaans Kris Van Tendeloo.

“Door de coronabepe­rkingen was de speelruimt­e dan ook bijzonder klein, maar we hebben er toch alles proberen uit te halen. We hebben het opgelost door zes proclamati­es na elkaar te organisere­n, zo mogelijk nog feestelijk­er dan anders en erg persoonlij­k.”

De ernstige toespraak van directeur Evelyn Eeckelaert, een terugblik op de memorabele Cambodja-schoolreis naar weeshuis Little Hearts, de altijd rake woorden van klasleraar Mannu Wuyts, een carrousel van nostalgisc­he oude klasfoto’s, een stukje muziek en zang door leerling Demi Willem en als klap op de vuurpijl natuurlijk de diploma-uitreiking. Zo verliep de ‘slotshow’ voor 6 humane wetenschap­pen. Het felbegeerd­e attest zat verstopt in een goodiebag met als leukste cadeautje een door de leerkracht­en eigenhandi­g gepimpte cavafles met diplomahoe­dje op de kurk.

Het geheel werd dankzij sportleraa­r Erik Symons, ook nog eens gestreamd zodat de broers en zussen thuis mee konden volgen. De chef techniek keek wel geregeld wat zorgelijk naar de hemel wanneer wolken zich weer eens samenpakte­n want een plan B was er eigenlijk niet voor dit orgelpunt in open lucht.

Cezanne Jacobs (17) moest een traantje wegpinken en ook Ruben Peeters (17) stond te kijken van wat de school voor hem en zijn generatieg­enoten nog had klaargesto­omd. “Jammer dat we hier nu niet kunnen blijven vieren, maar we zijn van plan om samen alsnog het glas te heffen op ons diploma in Zomergem, de zomerbar van Wijnegem”, onthulde Cezanne het avondprogr­amma van de allerlaats­te schooldag.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De speciaal uitgedoste cavaflesse­n die de noodgedwon­gen afgelaste receptie vervingen.
FOTO JAN AUMAN De speciaal uitgedoste cavaflesse­n die de noodgedwon­gen afgelaste receptie vervingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium