Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zet een stap in het onbekende”

-

Dat Oostmalle erin slaagde Rudy Van Houdt te strikken om de naar Kalmthout vertrokken Nic Totori als hoofdtrain­er op te volgen, is best verrassend. Niet alleen omdat Van Houdt de voorbije jaren trainer in eerste provincial­e was, maar vooral ook omdat hij eerder liet weten een sabbatjaar in te zullen lassen.

“Ik was echt van plan het voetbal even te laten voor wat het was”, zegt de kersverse trainer van Oostmalle. “Dat ik het meende, blijkt uit het feit dat ik voor september een vakantie naar Tenerife had geboekt. Omdat we met Oostmalle in een reeks met veertien ploegen zitten, ga ik de trip nu verschuive­n naar een periode waarin we ons vrij weekend hebben. Ik ben zesentwint­ig jaar onafgebrok­en trainer en wilde het voetbal eens vanop een afstand bekijken, maar toen klopte Oostmalle aan...”

De inmiddels 55-jarige Van Houdt slaagde er in het verleden in om met Berlaar Heikant, Nijlen, VC Herentals, Netezonen, Bevel en SK Berlaar te promoveren.

“Enkel bij Berg en Dal is het niet gelopen zoals ik had verwacht. Daar kwam het tot een breuk nadat enkele spelers hoorden dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hen zou zijn. Dat ik in het project van Oostmalle ben gestapt, heeft vooral te maken met de gezonde mentalitei­t die hier heerst. De club is ambitieus, de spelersgro­ep is jong en talentvol en de terreinen liggen er fantastisc­h bij. Tijdens ons eerste gesprek werd al snel duidelijk dat er een goede structuur aanwezig is. Het totaalplaa­tje trok me over de streep.”

Ondanks zijn jarenlange ervaring begeeft Van Houdt zich op vreemd terrein.

“Ik zet een stap in het onbekende, want ik ken noch de eigen spelers van Oostmalle, als de andere ploegen die in onze reeks spelen. Maar ik ga ervan uit dat ik snel genoeg de kwaliteite­n van iedereen zal kennen. Er is me al wel verteld dat vierde provincial­e A een zware reeks is. Toch moeten we de top vijf ambiëren en moeten we proberen om zo lang mogelijk mee te doen voor de prijzen. Het is ook eens leuk om in een totaal andere regio werkzaam te zijn. Qua voetbal bedoel ik dan, want als vertegenwo­ordiger van Soubry kom ik in elke supermarkt van de provincie Antwerpen.”

 ?? FOTO SMB ?? Rudy Van Houdt
FOTO SMB Rudy Van Houdt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium