Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote kuis in de kern: 10 nieuwkomer­s, 18 vertrekker­s

10 nieuwkomer­s, 18 vertrekker­s: Pallieters beginnen vandaag met fel gewijzigde kern aan voorbereid­ing van nieuw seizoen

-

Vanmiddag (14.30u) trekt de nieuwe hoofdcoach Tom Van Imschoot met een fel gewijzigd spelersbes­tand het nieuwe seizoen van Lierse op gang. Doel wordt het voorbije rampjaar vergeten en het Lisp opnieuw plezier bezorgen. “En dus drongen zware ingrepen in de spelersker­n zich op”, bevestigt sportief directeur Herwig

Van Lommel.

In vergelijki­ng met vorig seizoen telt Lierse vandaag tien nieuwe spelers en liefst achttien vertrekker­s. In volle coronatijd­en moet er bij sportief directeur Herwig Van Lommel amper plaats geweest zijn voor verveling. Maar de noeste arbeid was even raadzaam als nodig. Gedurig achtervolg­d door het spook van de tweede amateurkla­sse wist Lierse zich vorig seizoen pas in laatste instantie op een veilige dertiende plaats te nestelen. Een scenario dat de Pallieters straks niet voor herhaling vatbaar achten. “We hebben van de lockdown geprofitee­rd om een kritische analyse te maken van het voorbije jaar en ons beter te organisere­n”, zegt Van Lommel. “De taken zijn nu veel beter afgelijnd. Dat zorgt voor duidelijkh­eid en rust. We hebben een klein transferco­mité opgericht dat instaat voor de samenstell­ing van de kern voor volgend seizoen. We zijn met de grove borstel door de selectie gegaan, heel bewust. We hebben een duidelijk doel waar we naartoe willen.”

De aankooppol­itiek oogt alvast veel logischer en doelgerich­ter dan de voorbije seizoenen.

“In die eerste jaren wilde iedereen zijn zegje doen. Dan krijg je niet altijd de profielen die nodig zijn in de eerste amateurkla­sse. Nu hebben we heel duidelijk ingezet op mentalitei­t, gestalte en snelheid. De coronacris­is heeft de budgetten in het voetbal teruggesch­roefd. Maar dan zeg ik dat we tot vandaag niet slecht hebben gewerkt. We hebben veel meer stabilitei­t en profielen die in deze competitie passen. Er staat al iets. En er is nog ruimte voor inkomende transfers.”

Ook 1B kan nog een optie worden voor Lierse.

“We gaan uit van eerste amateurkla­sse en staan niet te springen om in 1B te voetballen. Is dat vandaag dan al zoveel interessan­ter voor ons? Ik betwijfel het. Is het een ambitie? Absoluut. Maar veel liever stappen we die reeks binnen met een geolied en sterk geheel, dat een goed seizoen in eerste amateurkla­sse heeft gedraaid. Daar kijken ook de fans naar uit, denk ik. Opnieuw veel meer matchen winnen, plezier beleven aan de manier waarop ze hun ploeg aan het werk kunnen zien. Mocht het toch 1B worden, dan hebben we nog wel wat centen in de geldbeugel zitten. Maar dan moeten ook wij nog behoorlijk aan de kern sleutelen om een degelijk figuur te kunnen slaan.”

Wat moet de grootste veranderin­g worden tegenover vorig seizoen?

“De mentalitei­t. Daar hebben we sterk op ingezet. Met alle nieuwe jongens hebben we intens gepraat. Ze moesten heel veel goesting hebben om voor Lierse te voetballen en wij moesten de honger naar resultaten voelen. We hebben spelers gehaald die ervaring hebben in 1B. En we hebben extra snelheid in de groep gepompt. We willen geen spelers die hier wat komen uitbollen.”

Het werk is nog niet af. Er komt ook nog een extra spits?

“Dat is zeker een prioriteit. Ook een middenveld­er kan er nog bij. Het is nu aan ons om ook daar de juiste keuzes te maken. Tom Van Imschoot heeft heel duidelijk aangegeven hoe hij Lierse wil laten voetballen. We kennen dus de laatste puzzelstuk­jes die nog ontbreken. Maar we zullen ze vinden en Lierse een heel ander gelaat geven.”

 ?? FOTO SMB ?? Sportief directeur Herwig Van Lommel.
FOTO SMB Sportief directeur Herwig Van Lommel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium