Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aan zee 65% van kamers gereservee­rd

- (grvr)

In kustgemeen­te Blankenber­ge zit wat meer leven in de hotels. Maar meer dan 65% van de kamers krijgen ze daar ook niet gereservee­rd. “Toeristen beslissen meer dan ooit last minute omdat ze bang zijn voor een nieuwe lockdown of een opflakkeri­ng van het virus”, zegt Antwerpena­ar Ben Van den Keybus, eigenaar van vijf hotels in Blankenber­ge.

Met Aazaert, Saint Sauveur, Pantheon Palace, Moby Dick en Paradisio heeft het Antwerpse koppel Ben Van den Keybus en Ann Fransen vijf hotels in Blankenber­ge, samen goed voor 185 kamers. Tijdens de lockdown zagen ze geen enkele reservatie, ook al mochten de hotels gewoon openblijve­n. Vandaag zijn twee van de vijf accommodat­ies geopend. “Terwijl we in deze tijd van het jaar minstens 95% van de kamers kwijt zijn, blijft dat cijfer dit jaar hangen op 65%”, zegt Van den Keybus. “Het is voortduren­d openen en weer sluiten. Als we een paar dagen goed weer hebben zoals vorige week, durven we een hotel extra te openen. Maar als het weer slecht is zoals deze week, dan vallen we opnieuw in het gat.”

De Antwerpse hoteleigen­aars zien vooral toeristen uit eigen land kamers boeken, een occasionel­e Fransman en Luxemburge­r niet meegeteld. Opvallend: die binnen- of buitenland­se toerist boekt meer dan ooit last minute. “De mensen zijn bang voor een opflakkeri­ng van het coronaviru­s of zelfs een tweede lockdown. Want dan moeten ze opnieuw annuleren. Positief is wel dat ze langer blijven. Terwijl de mensen vroeger slechts een paar dagen naar de kust gingen, kiezen ze nu meteen voor een hele week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium