Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Magiq Spiegelten­t krijgt met Bosbar vervanger

Organisato­ren willen per se iets doen aan Noordkaste­el

- (evw)

Geen lindy hop, salsa of dansfeestj­es in de nostalgisc­he Magiq Spiegelten­t deze zomer. Ook daar zorgt corona voor. Maar omdat de idyllische locatie aan het Noordkaste­el te mooi is om onbenut te laten, openen de organisato­ren er dit weekend wel een zomerbar.

“We zijn sinds een tiental dagen volop bezig met de opbouw van de Magiq Bosbar”, zegt programmat­or Nelson Donck. “Heel de evenemente­nsector ligt op zijn gat maar we wilden echt iets in de plaats brengen van de Magiq Spiegelten­t. Die verrijst sinds twaalf jaar elke zomer op deze locatie. Vrij last minute hebben we dan beslist om een zomerbar te bouwen.”

Dinsdag tot zondag

Die opent de deuren op 4 juli en blijft staan tot midden september. Telkens van dinsdag tot en met zondag vanaf 13u. “Dit is een van de laatste stukjes groen dicht bij de Antwerpena­ar. We richten onze pijlen op wandelaars en fietsers en op mensen die door de annulering van festivals en vakantiepl­annen dit jaar misschien de kans zien om het Noordkaste­el te ontdekken.”

In de Magiq Bosbar kunnen bezoekers iets drinken en een hapje eten. “We serveren simpele gerechten: pasta’s, hamburgers, salades.”

Anders dan de Magiq Spiegelten­t, richt deze zomerbar zich ook op gezinnen met kinderen. “Er komt een springkast­eel en naargelang de zomer vordert, zullen we meer activiteit­en inplannen.”

Zo willen de organisato­ren tegen augustus ook met een muzikaal en cultureel programma op de proppen komen. “Maar het voornaamst­e is dat mensen hier kunnen komen genieten van de rust en het groen.”

Magiq Bosbar: Noordkaste­el-Oost

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De opbouw van de Magiq Bosbar is nog volop bezig. Zaterdag opent de zomerbar de deuren.
FOTO PATRICK DE ROO De opbouw van de Magiq Bosbar is nog volop bezig. Zaterdag opent de zomerbar de deuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium