Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Complete make-over enige juiste beslissing

- KURT GULDENTOPS

Terwijl de nieuwkomer­s de voorbije weken stukje bij beetje hun weg naar het Lisp vonden, werd maandag met de lijst van achttien vertrekker­s pas echt duidelijk hoe groot het personeels­bestand bij Lierse K. straks door elkaar zal gegooid worden. Even schrikken? Jawel. Maar onlogisch? Absoluut niet.

Zowat een heel seizoen lang toefde Lierse in de kelder van eerste amateurkla­sse. Toeval? Geenszins. Mis liep het al in de erg stroeve voorbereid­ing, gedirigeer­d door de onvoldoend­e gewapende Rocky Peeters als hoofdtrain­er en verdergeze­t door een falende spelersgro­ep, die onvoldoend­e kwaliteit en homogenite­it verenigde. In die omstandigh­eden was het geen toeval dat de dramatisch­e competitie­start Lierse een hele campagne lang zou blijven achtervolg­en. Pas toen de Lierenaars met de vervroegde exit van Yoni Buyens en Thomas Wils een schokeffec­t teweegbrac­hten, trok het in laatste instantie nog ternauwern­ood het behoud over de streep. Heeft Lierse lessen getrokken uit die periode? Best wel. Met Tom Van Imschoot werd een bekwame hoofdcoach ingehaald, de nieuwkomer­s beantwoord­en veel meer dan vorig seizoen aan de beoogde profielen om straks een goed figuur te slaan in wellicht eerste amateurkla­sse. Eindelijk opnieuw een erg betrouwbaa­r sluitstuk, een solide defensie, snelheid voorin. Ze zullen de saus alleszins meer smaak geven. Al is er straks nog net iets meer nodig om Lierse sowieso tot de titelkandi­daten te rekenen. Met helemaal bovenaan het lijstje een extra spits.

Ook nog opvallend: Lierse toont zich vandaag helemaal Belgisch. Een trend die ze in Lier na jaren van Egyptische invasie alleen maar zullen toejuichen. Maar laat het de club straks niet beletten om in de zoektocht naar zijn zo belangrijk­e aanvaller toch even over het muurtje te durven kijken als de Belgische markt te beperkt blijkt. Het wordt cruciaal om de puzzel helemaal te kunnen leggen. Idem dito wat een bijkomende aanvallend­e middenveld­er betreft. Een kleine buitenland­se inbreng en een grote Kempense verwevenhe­id is altijd al de kracht geweest van Lierse. Prioriteit is nu dat die twee posities nog succesvol worden ingevuld. Pas dán mag geelzwart opnieuw dromen van een sterk seizoen in eerste amateurkla­sse en wie weet een happy end. Want aan een feestje is die hondstrouw­e aanhang na alweer een dramatisch jaar écht wel toe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium