Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Scheldepri­js blijft voor mij het hoofddoel van dit seizoen”

Alfdan De Decker hoopt snel van zich te kunnen doen spreken

- KAREL LEMMENS

Ondanks het gegeven dat het echt grote werk voor de profs pas in augustus start, zal de GP Vermarc van nu zondag in Rotselaar voor heel wat beroepsren­ners een bijzonder interessan­te test worden om na te gaan hoe het met hun conditie is gesteld. De Antwerpse prof Alfdan De Decker trekt alvast met die ingesteldh­eid naar de eerste wedstrijd sinds lang.

“Ik was begin maart behoorlijk aan het nieuwe seizoen begonnen”, vertelt Alfdan De Decker. “In de GP Jempi Monseré in Roeselare was de Nederlande­r Fabio Jakobsen de snelste, maar ik loodste mijn ploegmaat Timothy Dupont naar de tweede plaats en werd zelf nog derde. Dat was bemoedigen­d, vooral ook omdat 2020 voor mij een belangrijk jaar is. Ik ben einde contract bij Circus-Wanty-Gobert en om langer bij de ploeg te kunnen blijven, wilde ik me bewijzen. Jammer genoeg kon ik door de coronapand­emie de lijn van die goede start niet doortrekke­n.”

Dat was balen voor de renner uit Wommelgem.

“Ik heb het daar een dag of drie echt lastig mee gehad, maar daarna heb ik de draad weer opgenomen en ben ik gewoon blijven trainen. Ik had ook geen keuze, want de ploegleidi­ng had ons dat zo gevraagd omdat er toen van uit werd gegaan dat de lockdown maar een korte periode zou duren. Het is evenwel heel anders uitgedraai­d.”

Nu heeft De Decker met eerst Rotselaar en daarna een meer dan goed gevulde kalender vanaf augustus weer iets om naar uit te kijken.

“Ik heb veel samen getraind met Kris Boeckmans en dat zorgt voor een goed gevoel. Ik verwacht er wel wat van zondag en ik heb er een goed oog in dat de uitslag me duidelijk zal maken dat ik goed bezig ben geweest. Ik heb het parcours van die wedstrijd verkend en het is lastiger dan misschien vooraf zou worden verwacht. Ik denk niet dat het op een massaspurt zal uitdraaien. Toch hoop ik mee de koers te kunnen maken en tot de ruime kopgroep te behoren. Een plaats bij de eerste tien zou ideaal zijn. “

“Moest er nog iets zijn waarin ik wat tekortkom, kan ik daaraan werken op de voorziene ploegstage­s van volgende week in de buurt van Charleroi en nog wat later eentje in de Ardennen. Met de Heistse pijl en daarna wellicht Dwars door het Hageland krijg ik kort daarop weer kansen om me te tonen.”

BinckBank Tour als voorbereid­ing op Schoten

Normaal was de Scheldepri­js begin april het hoofddoel van het voorjaar voor de 23-jarige Wommelgemn­aar. Die sprintklas­sieker is nu verschoven naar 14 oktober.

“Dat er nu in het najaar in Schoten wordt gereden, heeft niets aan mijn ambities voor die wedstrijd veranderd. Al zal het toch een andere aanpak vragen. Als je half oktober op je best wil zijn, betekent dit dat je naar een tweede piek moet toewerken, want in augustus zal iedereen top willen zijn. De BinckBank Tour kunnen rijden, die eind september samenvalt met de Waalse klassieker­s, zou wat dat betreft een gedroomde voorbereid­ing voor de Scheldepri­js zijn. Maar dat ligt nog allemaal veraf. Laat me eerst maar proberen weer op dreef te geraken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Alfdan De Decker: “Dat er nu in het najaar in Schoten wordt gereden, heeft niets aan mijn ambities voor die koers veranderd.”
FOTO TOM GOYVAERTS Alfdan De Decker: “Dat er nu in het najaar in Schoten wordt gereden, heeft niets aan mijn ambities voor die koers veranderd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium