Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tuin Pegode verandert deze zomer in ‘biertuin’ Hellegat Hof

Jonge ondernemer­s zetten voor werking zomerbar mensen met een beperking in

- BART ROGGEMAN

De jonge ondernemer­s Frederik Mathius en Olivier Op De Beeck zorgen ervoor dat ook Niel zijn zomerbar heeft. In de tuin van vzw Pegode op de Noeversewe­g hebben ze Hellegat Hof tot leven gewekt.

‘Een biertuin in een oase van rust’: met de zeven streekbier­tjes van brouwerij De Klem als uithangbor­d en gelegen op het einde van de Noeversewe­g ver weg van alle drukte zou je Hellegat Hof zo kunnen omschrijve­n.

Al is er ook voor de niet-bierliefhe­bbers een uitgebreid­e drankkaart. Door de samenwerki­ng met Pegode krijgt de zomerbar ook een sociale insteek. Zo worden medewerker­s van de voorzienin­g voor mensen met een verstandel­ijke beperking in de werking van Hellegat Hof mee ingezet.

Met de ervaringen van de ondernemer­s in respectiev­elijk de reclameen horecasect­or moet dit voor een geslaagd huwelijk zorgen.

Frederik Mathius runt in Boom Ducks in a Row voor merchandis­ing en allerlei reclameart­ikelen, Olivier Op De Beeck is de drijvende kracht achter brouwerij De Klem. Eerder zetten ze samen al initiatiev­en op poten voor onder meer Niel Plage. Toen ze de vraag kregen van vzw Pegode om iets met de tuin te doen, gingen ze er graag op in.

Foodtrucks

“Omdat Pegode verhuist naar Kontich kwam hier veel ruimte vrij. De ruime tuin is geknipt voor een zomerbar, enerzijds rustig gelegen in het groen maar anderzijds ook vlak naast de fiets- en wandeldijk die voor veel passage zorgt. Tegelijk willen we hier een sterke lokale verankerin­g realiseren. Zo bieden we naast de bieren van De Klem ook ijsjes van Bella Boule aan en willen we foodtrucks uit de regio afwisselen­d de kans geven om zich hier te posteren”, vertelt Frederik Mathius enthousias­t.

Lokaal talent

“Afhankelij­k van hoe de Covid19-maatregele­n verder evolueren willen we graag ook lokaal muzikaal talent hier een klankbord geven. We denken dan aan intieme akoestisch­e sets. Alle verdere info daarover wordt via sociale media verspreid.”

Met gezellige houten picknickta­fels verspreid over de ruime tuin en een capaciteit tot driehonder­d personen is er alleszins genoeg ruimte om afstand te waarborgen. Dranken moeten binnen aan de bar worden afgehaald waarvoor een circulatie­systeem is uitgeteken­d.

Hellegat Hof opent woensdag 1 juli de deuren en blijft geopend tot 27 september, telkens vanaf 12u tot middernach­t. Groepen vanaf tien personen kunnen reserveren.

Reserveren: 040.02.73.51 Facebook en Instagram: Hellegat Hof

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Frederik Mathius hijst de vlag van zomerbar Hellegat Hof die hij samen met Olivier Op De Beeck op poten zet.
FOTO BART ROGGEMAN Frederik Mathius hijst de vlag van zomerbar Hellegat Hof die hij samen met Olivier Op De Beeck op poten zet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium