Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ace Café dan toch terug open

Zaak bleef langer dicht door elektricit­eitspanne tijdens lockdown

- (jw)

Ruim twee weken na alle andere cafés, heropent Ace Café in de Eikenstraa­t. Een zware elektricit­eitspanne tijdens de lockdown zorgde voor een langere sluiting.

Chris Van de Voorde (57) en Sakia Claes (45) slaken een zucht van verlichtin­g nu hun Ace Café woensdagmi­ddag opnieuw de deuren kan openen. Omdat de overheid door de coronacris­is ook de sluiting van de cafés beval, profiteerd­en ze ervan om hun zaak binnen aan te pakken.

“Niet dat dit echt nodig was, want we openden de zaak nog maar vier jaar geleden”, zegt Chris. “Maar omdat we toch verplicht dicht moesten blijven, leek ons dit een ideaal moment. Ook het buitenzich­t kreeg een mooie opsmuk. Het toeval wilde dat we eerder dit jaar het voorstel van brouwerij Moortgat kregen om op de gevel van onze zaak een grote muurtekeni­ng met de bekende kabouter aan te brengen.”

“Het was een idee dat ik eerder ook had maar nu moesten we zelf niets ondernemen of investeren. De tekening zou een gepersonal­iseerde afbeelding zijn van het logo van het bier La Chouffe waarvan we ambassadeu­r zijn. Later krijgen ook andere zaken een gelijkaard­ig schilderwe­rk op de gevel maar in Vlaanderen zijn wij de eerste.”

Toen de Veiligheid­sraad het licht op groen zette om cafés opnieuw, mits condities, te openen, waren ze er helemaal klaar voor. Tot plots alle elektricit­eit uitviel. Een panne in de zekeringka­st zorgde voor een overspanni­ng op de ganse installati­e en voor heel wat schade. Het was wachten op de expert van hun verzekeraa­r waardoor Ace Café noodgedwon­gen langer dan andere zaken dicht bleef.

“Maar woensdagmi­ddag gaan we eindelijk terug open” zegt Saskia. “In functie van dat wat de hogere overheid beslist, gaan we alle gemiste festivitei­ten inhalen. Moederdag, Hemelvaart, verjaardag, zomerfeest en Ace Zingt zijn maar enkele voorbeelde­n. We voeren dan zelfs een dresscode in waarbij misschien in putje winter zomerkledi­ng gewenst is.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Saskia en Chris voor het Ace Café, met de nieuwe muurschild­ering van La Chouffe. “We zijn het eerste café in Vlaanderen dat er zo één heeft.”
FOTO JEF WIJCKMANS Saskia en Chris voor het Ace Café, met de nieuwe muurschild­ering van La Chouffe. “We zijn het eerste café in Vlaanderen dat er zo één heeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium