Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snuifje Pezo voor Eet-Kafee

Nieuwe naam

- (br)

Het vroegere Eet-Kafee op de Mechelsest­eenweg heet voortaan voluit Eet-Kafee Pezo. Achter het fornuis staat met Maurik Serrien (39) een nieuwe zaakvoerde­r die de eetgelegen­heid een nieuw elan moet geven. Aperitieve­n en nakaarten kan er in Bar Bruut.

Toen de lockdown van kracht werd, besloten de vorige zaakvoerde­rs de deuren definitief dicht te houden. Maurik Serrien zag daarin zijn kans schoon de stap te wagen naar een eigen zaak. Met ervaringen in Tolhuis-Veer in Schelle en de restaurant­groep van de betreurde Marc Steenacker­s, waaronder The Venue, Sur Place en de catering bij Beerschot, achtte hij de tijd rijp om op eigen benen te staan.

“De weken verplichte sluiting waren aanvankeli­jk niet eens een vloek, want we hebben veel moeten vernieuwen: de elektricit­eit, riolering,... Al hadden we toch graag enkele weken vroeger open willen doen”, zegt de nieuwe zaakvoerde­r van het eetcafé.

Een van de opvallende vernieuwin­gen waar deze zomer volop kan worden van genoten, is het terras met een steiger over een deel van de vijver. “Het verschil met vroeger is ook dat mensen hier gewoon iets kunnen komen drinken en we van 12 tot 17u ook met een snackkaart werken. Daarnaast opteren we voor een trendy Franse keuken en willen we de kreeftenli­efhebbers hier aan hun trekken laten komen. De entrecote van Jack’s Creek, Australisc­he Black Angus, is een andere smaakmaker”, somt Serrien op.

Eet-Kafee Pezo (de term voor de mengeling van peper & zout), opent op donderdag 2 juli de deuren en is alle dagen behalve woensdag geopend vanaf 12u met doorlopend­e service.

 ??  ?? Terras met steiger: nieuw. FOTO PDR
Terras met steiger: nieuw. FOTO PDR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium