Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Potkast’ maakt debuut tijdens Vlaanderen Feest

Vlaamse feestdag gevierd op 5 juli

- (mawo)

Door de coronamaat­regelen werden alle zomerse activiteit­en ook in Ekeren geschrapt. “Samen met cultuurcen­trum 252cc stellen we met trots een alternatie­f programma voor”, zegt districtss­chepen Marc Elseviers (N-VA). “Wij vieren op zondag 5 juli hoe dan ook het Feest van de Vlaamse Gemeenscha­p, zij het in aangepaste versie.”

Het cultuurcen­trum 252cc toverde samen met het district een alternatie­f programma uit de mouw. “Wij zijn het eerste district dat van de potkasten gebruikmaa­kt”, zegt Styn van Bouwel van 252cc. De potkast is een idee van ET-Production­s. Het zijn minitheate­rs, waarin je kortverhal­en in een intieme setting kan beluistere­n. In het Veltwijckp­ark worden vier potkasten geïnstalle­erd: drie individuel­e kasten en één gezinskast voor vier personen.

Het Huis van Eustachius maakte enkele luisterver­halen, gebaseerd op kortverhal­en van muzikantau­teur Hugo Matthysen. Als ex Mariaburge­r verleende Matthysen graag zijn medewerkin­g. Je hoort onder meer de stemmen van Dirk Van Dijck, Björn Soenens, Mathias Sercu en Ruth Beeckmans. Om zo’n potkastver­haal te beleven, moet je vooraf inschrijve­n. Volgens de coronamaat­regelen is er slechts plaats voor 168 deelnemers. Gratis van 10 tot 16u. Reservatie verplicht. Na iedere voorstelli­ng wordt de potkast ontsmet.

Veston, het akoestisch­e project rond zanger-gitarist Steven Van Gool brengt van 16 tot 17u op het binnenplei­n van het kasteel een luchtige mix van Latijns-Amerikaans­e stijlen. De groep zingt in ’t Kempens. Net voor de lockdown bracht Veston een derde langspeler op de markt. Op het binnenplei­n zijn er honderd zitjes beschikbaa­r. Ook hier is reservatie verplicht.

 ?? FOTO W&F ?? Districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx, districtss­chepen Marc Elseviers, Styn Van Bouwel en Dries De Meesters van 252cc stellen op de binnenplaa­ts van Veltwijck het feestprogr­amma voor.
FOTO W&F Districtsb­urgemeeste­r Koen Palinckx, districtss­chepen Marc Elseviers, Styn Van Bouwel en Dries De Meesters van 252cc stellen op de binnenplaa­ts van Veltwijck het feestprogr­amma voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium