Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wettige zelfverded­iging voor agenten die geweldenaa­r doodschote­n

Vier politieman­nen buiten vervolging gesteld

- (tdk)

De raadkamer in Mechelen heeft vier leden van politiezon­e Mechelen-Willebroek buiten vervolging gesteld voor de schietpart­ij waarbij ze vorig jaar betrokken waren. Daarbij openden ze het vuur op een man die onder anderen zijn vrouw aanviel. Hij overleed aan zijn verwonding­en. De raadkamer volgt nu de visie van het parket dat het om wettige zelfverded­iging ging.

Op 12 februari van vorig jaar sloegen bij Mohamed E.O. de stoppen door. Eerst viel hij thuis zijn vrouw aan met een mes en beet haar. Nadien probeerde hij op een bus te stappen, maar dat kon door de buschauffe­ur vermeden worden. Dan probeerde hij aan de supermarkt Spar op de Tervuurses­teenweg twee mensen aan te vallen, maar de slachtoffe­rs bleven ongedeerd. Iets verderop viel E.O. dan een fietsende vrouw aan en bewerkte haar met zijn mes. De vrouw overleefde als bij wonder de aanslag.

Een opgeroepen politieplo­eg riep dat de Mechelaar zijn messen moest laten vallen, maar daar legde E.O. zich niet bij neer. Hij bleef de agenten met zijn messen bedreigen en zette krassen in het koetswerk van de combi. Toen hij uithaalde richting agenten, werd er geschoten. Er werden een tiental schoten afgevuurd, waarvan er twee raak troffen.

Voor het parket ging het om wettige zelfverded­iging. Dat standpunt werd nu door de raadkamer gevolgd. De vraag om bijkomend onderzoek te voeren, werd van tafel geveegd.

 ?? FOTO OLIVIER MATHYS ?? De man viel onder andere een vrouw aan met een mes.
FOTO OLIVIER MATHYS De man viel onder andere een vrouw aan met een mes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium