Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog niet afgestudee­rd en al een job”

Beste vriendin Julie Vermeire gaat mee ochtendsho­w NRJ presentere­n

- TOM VETS

Josefien Weyns (20) uit Kontich is binnenkort een van de nieuwe ochtendste­mmen op NRJ. Ze neemt met Michaël Joossens de vrijdag voor haar rekening. Haar beste (en bekende) vriendin Julie Vermeire is op de andere werkdagen te horen. “Aangezien Julie en ik samen op kot gaan, kunnen we elkaar moed inspreken als de wekker om 4.30u gaat.”

Gisteren was op NRJ de laatste ochtendsho­w van het seizoen te horen. Kim Muylaert nam daarbij afscheid, want Michaël Joossens krijgt twee nieuwe collega’s. Julie Vermeire is vanaf 17 augustus zijn compagnon, Josefien Weyns debuteert op 21 augustus. “Deze job is mijn vuurdoop in de media, want ik moet nog afstuderen”, vertelt Josefien. “Ik volg net als Julie media & entertainm­ent business. Ik was nochtans eerst van plan een ingenieurs­opleiding te kiezen. Ik ben fan van wiskunde, chemie en fysica. Maar plots wou ik toch liever iets creatiefs doen. Ik koos voor communicat­iewetensch­appen, maar dat was niet helemaal mijn ding. Pas in februari stapte ik over naar media & entertainm­ent business en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

Josefien en Julie leerden elkaar ruim anderhalf jaar geleden kennen op de trappen van de Thomas More hogeschool in Mechelen. “En een week later hadden we al samen een reis geboekt naar Valencia. Ik heb al een heel toffe zus en met Julie lijk ik er wel een tweede zus bij te hebben. Haar thuis is ook de mijne en vice versa. Mensen herinneren zich misschien nog dat ik samen met haar heb gedanst in Dancing with the Stars op Vier.”

Geen ‘Kampioenen’-fan

Dat Josefien vriendin werd van de dochter van Jacques Vermeire, besefte ze niet meteen. “Al ging het als een lopend vuurtje door de school dat Julie Vermeire er les volgde. Maar toen had ik haar nog niet in het echt gezien. Ik kende bovendien een meisje met dezelfde naam, vandaar de verwarring. En een fan van F.C. De Kampioenen ben ik ook nooit geweest”, lacht ze.

Hoewel het erg goed klikt, hebben Julie en Josefien toch niet hetzelfde karakter. “Al zijn we ook geen tegenpolen. Maar we verschille­n van mening op het vlak van kledingsti­jl, reageren… Julie is harde fan van TikTok, ik echt niet. Ik ben een flapuit en zij is dat veel minder. Ik ben impulsief en weet amper hoe mijn week eruitziet, terwijl Julie haar agenda van uur tot uur uit het hoofd kent. Ze leerde me gestructur­eerd te zijn en ik moedig haar aan om soms iets onverwacht­s te doen.”

Antwerpse tongval

Josefien Weyns (20)

NRJ-presentatr­ice

“Hopelijk is dit de start van een lang avontuur, want ik heb te veel energie om alleen maar op de schoolbank­en te zitten.”

De vriendinne­n zijn twee handen op één buik. “Daarom kijk ik ook hard uit naar ons avontuur bij NRJ. De voorbije weken is er al duchtig geoefend. Zo heb ik een Antwerpse tongval die ietsje minder mag, al moet die zeker niet compleet verdwijnen. Ook krijgen we tips over intonatie. En ook de techniek in de radiostudi­o moet ik onder de knie krijgen. In het begin krijgen we wat meer hulp dan gebruikeli­jk van Michaël, zodat we niet op de verkeerde knopjes duwen”, lacht de 20-jarige studente. “Ik hoop dat dit de start van een lang avontuur is, want ik heb te veel energie om urenlang op de schoolbank­en te zitten.”

Hoewel jongeren volop bezig zijn met muziek te streamen, blijkt Josefien toch ook nog een ouderwetse radioluist­eraar. “Ik was vroeger grote fan van de stem van Christophe Lambrecht. En ook de vrolijkhei­d en het plezier van Julie Van den Steen vond ik aanstekeli­jk”, zegt Josefien.

De Antwerpse ziet ook wel één nadeel aan een ochtendsho­w presentere­n. “De uitzending start al om 6u. Dat betekent dat ik om 4.30u uit de veren moet. Gelukkig kunnen Julie en ik elkaar aanmoedige­n om op te staan, want we gaan vanaf het najaar samenhokke­n op kot.”

 ?? FOTO'S NRJ ?? De Antwerpse Josefien Weyns presenteer­t vanaf 21 augustus elke vrijdag de ochtendsho­w op NRJ met Michaël Joossens (kleine foto), die op de andere weekdagen gezelschap krijgt van Julie Vermeire.
FOTO'S NRJ De Antwerpse Josefien Weyns presenteer­t vanaf 21 augustus elke vrijdag de ochtendsho­w op NRJ met Michaël Joossens (kleine foto), die op de andere weekdagen gezelschap krijgt van Julie Vermeire.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium