Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Madrileen voor het leven

Rode Duivel THIBAUT COURTOIS investeert nu ook in Spaanse derdeklass­er

- JOOST MARYNISSEN

“Bij Real is mijn liefde voor Madrid en Spanje alleen maar groter geworden.” Thibaut Courtois

Zijn investerin­g in derdeklass­er Inter de Madrid zet het nog eens extra verf: Thibaut Courtois (28) voelt zich opperbest in Madrid. El muro

belga, de Belgische muur, zit helemaal vastgebeit­eld in de Spaanse hoofdstad.

De Rode Duivel kocht vorige week samen met Real Betisspits Borja Iglesias een percentage van het e-sportsbedr­ijf Dux gaming. Het bedrijf kondigde gisteren aan dat het eigenaar wordt van Inter de Madrid, wat van Courtois aandeelhou­der maakt van een Spaanse derdeklass­er. De doelman verankert zich zo nog steviger in Madrid. Als nummer één bij Real, maar ook als halve Madrileen en als vader.

Zijn seizoensbe­gin bij Madrid was nochtans niet overdonder­end. Zijn antwoord nadien? Wereldklas­se. Ook de verplichte onderbreki­ng raakte niet aan het spelniveau van Courtois, met amper twee tegengoals in vijf matchen. En of hij goed in zijn vel zit. “Wij hebben als familie het voorbij weekend kunnen zien hoe gelukkig Thibaut in Madrid is”, vertelt vader Thierry Courtois. “Het plaatje klopt gewoon.”

Als ijkpunt voor de definitiev­e ommezwaai voor Courtois in Madrid geldt zijn optreden tegen Barcelona in maart. Ook in de tweede Clasico van het seizoen kon de Catalaanse aartsrivaa­l hem niet passeren: het was van het seizoen 1974-1975 geleden dat een doelman van Real hierin slaagde. De handen gingen massaal op elkaar in Bernabeu. Zijn reddingen tegen Messi, Arthur en Braithwait­e zijn nu eenmaal meer waard dan tegen elke andere tegenstand­er voor de onverbidde­lijke fans van de Koninklijk­e.

Foutloos Spaans

Romelu Lukaku verbaasde vriend en vijand toen hij na anderhalve maand in de Serie A plots de pers te woord stond in het Italiaans. Lokale helden spreken de lokale taal. Iets wat Courtois ook begrepen heeft: zijn Spaans is nagenoeg foutloos. De Bilzenaar speelt nu al met de gedachte om na zijn carrière in Spanje te blijven. “Ik ben gevallen voor de warmte van de mensen hier, vanaf mijn ontvangst destijds bij Atletico al. Bij Real is mijn liefde voor de stad en het land alleen maar groter geworden”, zei hij onlangs.

Onze nationale nummer één leeft er samen met zijn dwergkeesh­ondjes Yoshi en Luigi. Op vijf minuten van Casa Courtois woont zijn ex-vriendin Marta Dominguez met hun twee kinderen Adriana (5) en Nicolás (3). Hij mag dan al een tijdje niet meer samen zijn met Marta, het duo heeft altijd in de beste verstandho­uding voor de kinderen gezorgd. Adriana en Nicolás komen meerdere dagen per week op bezoek bij hun papa. Hij kan zijn kinderen nu veel vaker zien dan in zijn periode bij Chelsea. Bij zijn terugkeer naar Madrid twee jaar geleden viel alles op zijn plaats. Je mag dan wel de nummer één zijn bij de meest gemediatis­eerde club ter wereld, je blijft bovenal ook een vader. “Zijn persoonlij­ke investerin­gen renderen. Daarmee bedoel ik niet de financiële kant”, aldus vader Courtois. “Een kok in dienst nemen, een persoonlij­ke physical trainer: zij hebben hem de nodige stappen vooruit laten zetten.”

Op het einde van zijn carrière zal Courtois’ passage bij Chelsea misschien slechts een voetnoot blijken in een voor de rest volledig Madrileens verhaal. “Ik zit pas in het midden van mijn carrière. De beste jaren van een keeper zijn tussen je 28ste en 33ste”, stelde hij. Dat belooft. Op z’n 28ste ligt hij nog tot 2024 onder contract in de Spaanse hoofdstad. Op papier. In zijn hoofd is het misschien al veel langer.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Courtois voor zijn huis in Madrid.
FOTO DICK DEMEY Courtois voor zijn huis in Madrid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium