Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van der Poel rijdt ook Lombardije en Tirreno Adriatico

- (bow)

Mathieu van der Poel start het wegseizoen met vijf opeenvolge­nde wedstrijde­n in Italië.

Van der Poels ploeg Alpecin-Fenix kreeg van organisato­r RCS na de Strade Bianche (1 augustus) en Milaan - Sanremo (8 augustus) gisteren ook een wildcard voor Milaan - Turijn (5 augustus), de Ronde van Piemonte (12 augustus) en de Ronde van Lombardije (15 augustus). Meer zelfs: het team van de broers Roodhooft mag ook deelnemen aan de Tirreno - Adriatico (7-14 september). Een opsteker voor Van der Poel, die de Italiaanse koers tussen de twee zeeën als ideale voorbereid­ing ziet voor de klassieker­s, te beginnen met de Waalse Pijl op 30 september. Voor de Giro werd het aantal wildcards (zonder Alpecin Fenix) behouden.

Mountainbi­ke

Dat betekent dat de Nederlands­e alleskunne­r dit seizoen zo goed als zeker geen Wereldbeke­rwedstrijd­en in het mountainbi­ken zal rijden. De eerste manche in het Zwitserse Lenzerheid­e is op 6 september en dat is daags voor de start van de Tirreno. In theorie kan Van der Poel wel de manche rijden in het Franse Les Gets (20 september), maar dat is weinig waarschijn­lijk voor de start van het Belgische klassieke seizoen. Ook aan het WK (11 oktober in het Oostenrijk­se Leogang) neemt hij niet deel, omdat die samenvalt met het weekend van de Amstel Gold Race en Gent - Wevelgem.

Van der Poel wou graag nog wat wedstrijde­n op de mountainbi­ke betwisten om zeker in de top veertig te blijven staan in UCI-ranking en volgend seizoen niet van op de achterste rijen te moeten starten. Hij hoopt dat de UCI overweegt om de punten van vorig jaar te behouden. Eerstdaags maakt het team het hele programma van zijn goudhaantj­e bekend.

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? VdP verkende gisteren met zijn ploeg een deel van de Ronde.
FOTO PETER MALAISE VdP verkende gisteren met zijn ploeg een deel van de Ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium