Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil pas eind augustus pieken”

Steven Pattyn heeft nog wel wat werk op de plank

-

Dat Steven Pattyn zondag in Rotselaar start, is nog niet zeker. De leiding van de beloftenpl­oeg van Lotto-Soudal nam daar nog geen beslissing over. De Wijnegemna­ar denkt trouwens zelf dat die wedstrijd voor hem misschien iets te vroeg komt.

“Met een tiende plaats in een lastige Brussel-Opwijk was ik best aardig aan het seizoen begonnen”, zegt de 20-jarige renner van het Lotto-Soudal beloftente­am. “Door die prestatie was ik quasi zeker van een plaatsje in de nationale ploeg die de Ronde van Vlaanderen zou rijden, maar net als voor iedereen stopte het seizoen toen ook voor mij tijdelijk. Het was aanvankeli­jk niet gemakkelij­k om daar mee om te gaan. Als ik nu terugkijk, is het een periode geworden waarin ik veel heb geleerd qua training. Ik heb veel dingen opgepikt die me op de langere termijn van nut zullen zijn.”

“De combinatie tussen het koersen en het studeren begon ook zwaar door te wegen, maar door die lockdown werd het iets eenvoudige­r. Mijn examens van mijn voorlaatst­e jaar zijn net achter de rug en bovendien heb ik het zo aangepakt dat ik in het tweede semester van volgend jaar niet veel meer te doen zal hebben en dat ik dan hopelijk eindelijk mijn diploma kan behalen.”

Giro voor beloften

Bij een normaal verloop van het seizoen stonden zowat alle klimkoerse­n op het programma van Steven Pattyn.

“Nu wil ik pieken naar eind augustus wanneer voor ons de Giro voor beloften en mogelijk ook het EK staat geprogramm­eerd. Dan wil ik er helemaal staan, want dan is het echt moneytime. Voorlopig ben ik nog lang niet top. Mijn conditie gaat in stijgende lijn, maar er is nog veel progressie­marge. Vooral wat duurvermog­en betreft, heb ik nog een redelijke weg af te leggen. De stages die door de Wielerbond worden georganise­erd, zullen me daarbij helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het in orde komt. Belangrijk daarin is dat ik kan vanaf nu de focus volledig op het wielrennen kan leggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium