Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kijk vooral uit naar de klimkoerse­n”

Thijs Van Looveren wil aanknopen bij prima start die hij in maart maakte

-

Met een mooie tweede plaats in het Waalse Villers-le-Temple opende Thijs Van Looveren in het laatste weekend van februari zijn seizoen 2020. Jammer genoeg kon hij geen vervolg breien aan die hoopgevend­e prestatie.

“De lockdown die kort daarop volgde, was natuurlijk een fameuze streep door mijn rekening”, geeft de tweedejaar­sjunior van het WAC team toe. “Al begreep ik natuurlijk dat de veiligheid en de gezondheid van iedereen voorop stond. Het gaf me alvast een goed gevoel dat mijn seizoenbeg­in mocht gezien worden. Ik was in orde nadat ik in de winter hard had gewerkt. Daarom dat het niet echt een probleem was voor mij om gewoon verder te blijven trainen. Bovendien betekende dat een welgekomen ontspannin­g tussen al de lessen voor schoorl die we vanop afstand moesten volgen. Daarom denk ik dat ook nu mijn conditie weer in orde is en dat ik met vertrouwen de zomer en het najaar tegemoet kan zien.”

De Wuustwezel­naar start vrijdag op het autocircui­t in Zolder in de tijdrit die daar voor de juniores wordt georganise­erd.

“De inschrijvi­ngslijst liep snel vol, maar ik was er gelukkig bij. Voor mij komt het er vrijdag vooral op aan te weten te komen waar ik sta. Tegelijk is zo'n race tegen de klok goed om wedstrijdr­itme op te doen. De ambitie om hoog te eindigen, is er uiteraard, al is tijdrijden niet meteen de discipline waarin ik kan uitblinken. Een plaats bij de top vijftien moet echter kunnen als de conditie goed is. Zondag is er dan de eerste gewone wedstrijd in het Vlaams-Brabantse Glabbeek. 's Avonds zal ik dan al beter weten waar ik sta.”

“Toch kijk ik de volgende maanden vooral uit naar de klimkoerse­n die op het programma staan. Vooral daarin wil ik me tonen. De internatio­nale tweedaagse in La Gleize spreekt me het meest aan. Daar wil ik echt op de top van mijn kunnen aan de start staan. De honger is alleszins groot om me te meten met de concurrent­ie. Net zoals ik ook uitkijk naar die gezonde portie stress die je ervaart voor de start van een belangrijk­e wedstrijd. Laat het echt koersen maar snel terug beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium