Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Te druk “door NMBS”: begrijpt u dat burgemeest­er Lippens Knokke-Heist desnoods volledig wil afsluiten?

-

Alleen voor rijke elite

Burgemeest­er Lippens grijpt de coronacris­is aan om zijn wens in vervulling te doen gaan. Hij wil dat Knokke alleen toegankeli­jk is voor de rijke elite die er woont. Herinner zijn uitspraken over de dagjesmens­en en vroeger de “frigoboxto­eristen” die hij liever kwijt dan rijk is.

PATRICK SMEETS, BERCHEM

Meer controle op trein

Er zijn mensen die de trein nodig hebben om te kunnen blijven werken, laat deze niet boeten voor de toeristen. Dus afschaffen van de trein zal maken dat mensen hun werk verliezen. Meer controle op de trein zou beter zijn.

NANCY EBEN, KNOKKE-HEIST

Twee keer nadenken

Het kusttoeris­me is moeilijk in goede banen te leiden, de dagjesmens­en komen wanneer ze willen en kijken niet naar een app of er veel volk zal zijn. Men moet kordaat reageren indien de regels niet gevolgd worden en beboeten indien nodig. De burgemeest­er heeft gelijk dat hij zijn gemeente afsluit indien er te veel volk komt opdagen. Vanaf dat moment zullen veel toeristen wel twee keer nadenken voor ze naar de kust afzakken.

FRANCIS BASTIAENSE­N, VOSSELAAR

Discrimine­rend

Het dreigement van burgemeest­er Lippens is schandalig. Hij maakt onderschei­d tussen de bourgeoisi­e en de andere Belgen. Ik vind zijn uiterlijk, zijn taalgebrui­k en zijn houding uiterst lelijk en discrimine­rend. Men zou beter het onderschei­d tussen arm en rijk wat meer indijken.

KARIN VAN DEN BROECK, ANTWERPEN

NMBS kan het niet alleen

Als inwoner van Knokke-Heist maak ik mij zorgen als ik zie hoe toeristen zich gedragen. Mijn eigen kinderen die in het land waar zij momenteel wonen wel een mondmasker moeten dragen, durven nu niet naar Knokke te komen. Als onze overheid mondmasker­s niet vlug verplicht, maakt zij dezelfde fout als in het begin van de pandemie toe ze het nut van mondmasker­s bleef ontkennen. Nu denken te veel mensen dat er geen besmetting­sgevaar meer is. De NMBS was zo goed en veilig begonnen, maar kan dit probleem niet alleen oplossen.

VERA D’HAESE, KNOKKE-HEIST

Zonnekonin­g

Groot gelijk, meneer Lippens. Als je jezelf de opvolger van de Zonnekonin­g waant, moet je al dat plebs rond je niet dulden. Trouwens waarom moet de NMBS nog naar Knokke rijden? Iedereen die daar moet zijn heeft toch een (chique) wagen (of twee-drie). De negentiend­e-eeuwse mentalitei­t is in Knokke nooit ver weg.

HERMAN VAN MEIR, GENT

Lippens in Brugge

Was het niet meneer Lippens die toevallig naar Brugge geweest was, toen iedereen in zijn kot moest blijven? Maar als je in de politiek zit, mag je precies altijd ietsje meer...

EMMANUEL THYS, ZANDHOVEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Leopold Lippens.
FOTO PHOTO NEWS Leopold Lippens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium