Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen WB-crossen in Antwerpen, Waterloo en Dublin, Zonhoven verschuift naar december

- (bow, kle)

Het coronaviru­s heeft ook impact op de wereldbeke­r veldrijden. De eerste twee crossen, het Amerikaans­e Waterloo (4 oktober) en het Ierse Dublin (18 oktober), worden geschrapt. De derde manche in Zonhoven, oorspronke­lijk voorzien op 25 oktober, is verschoven naar 13 december. Oorspronke­lijk stond daar de Scheldecro­ss in Antwerpen geprogramm­eerd. Na de organisati­e van het BK begin dit jaar wilde men nu instaan voor een WB-manche, maar organisato­r Golazo besliste dat de WB-wedstrijd in Antwerpen dit jaar dus niet zal plaatsvind­en maar verschoven wordt naar het seizoen 2021-2022.

Daardoor zijn er nu nog elf wereldbeke­rwedstrijd­en in plaats van veertien en wordt de eerste WB-cross gereden op 1 november in

Overijse. “Het leek alle partijen opportuun om de start van de World Cup te verschuive­n naar begin november”, legt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, de overkoepel­ende organisato­r, uit. “Dit enerzijds door het verschuive­n van het wegseizoen, dat zijn zwaartepun­t kent in oktober. En anderzijds door de onzekerhed­en die er vandaag nog zijn op het vlak van de in de toekomst geldende maatregele­n, nationaal en internatio­naal, om de Covid-19-pandemie onder controle te houden.”

De manche in Dublin viel samen met de Ronde van Vlaanderen, ook een organisati­e van Flanders Classics. En op de oorspronke­lijke datum van Zonhoven wordt Parijs - Roubaix betwist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium