Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle nieuwe kandidaten op een rijtje: van snelste vrouw tot politicus op ‘basketsloe­fen’

-

Weg met het hoongelach, want Aster Vranckx weet wel degelijk te scoren. Twee keer zelfs, goed voor een tweede Mechelse seizoensze­ge. Nadat het de voorbije weken telkens misliep, pasten de puzzelstuk­jes tegen een mak Sint-Truiden wel in elkaar.

Efficiënti­e

Op de Mechelse zege viel zaterdagav­ond niets af te dingen. Meer balbezit (53,6% versus 46,4%), meer gewonnen duels (63-50) en bovenal meer doelpoging­en (13 tegenover 7). “Eigenlijk was onze efficiënti­e nog steeds niet top. Maar daar gaan we, nu we de drie punten hebben, niet over klagen”, reageerde Wouter Vrancken. “Het werd tijd dat mijn jongens zichzelf eens beloonden.”

Ook achterin zat het snor, met een tweede van het seizoen. “Uiteindeli­jk gaven we slechts één

clean

sheet kans weg, die Gaëtan goed pakte. Leuk meegenomen voor mijn verdediger­s dat we ook de nul hielden.”

Vrancken voerde vorige week individuel­e gesprekken met enkele jongens en koos uiteindeli­jk voor dezelfde basisploeg als de week voordien. “Ik heb de spelers op hun plichten gewezen en hen geconfront­eerd met hun fouten. Tegen Genk kwamen de voorzetten van de tegenstand­er veel te makkelijk voor doel. Dat was tegen Sint-Truiden beter.”

Eerste thuiszege

(Coucke, red.)

Voor de ruim vijfduizen­d aanwezige fans kon het geluk niet op. Niets mooier dan winnen voor eigen publiek, toch? Voor KV Mechelen was het pas de eerste thuiszege van het

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium