Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij zijn één grote scoutsbubb­el”

Sint-Anneke - Leugenberg (4-4) – Recreatief 4A

-

Aan de Charles De Costerlaan op Linkeroeve­r, op de terreinen van City Pirates, is er veel volk komen kijken naar de thuiswedst­rijd van deze nagelnieuw­e ploeg. Sint-Anneke is in volle lockdown opgericht door een vriendengr­oep van jonge kerels die elkaar kennen van de scoutsgroe­pen van het Zuid én Linkeroeve­r. De achterban van stamnummer 66995, waaronder opvallend veel meisjes, is in groten getale aanwezig, we tellen een dikke vijftig fans en één hond. Bakken bier, jolig sfeertje en… op een zeldzame uitzonderi­ng na geen mondmasker­s. “Tja, wij zijn eigenlijk één grote scoutsbubb­el”, zegt een van de supporters. “Wij zijn deze zomer ook allemaal samen op kamp geweest en daar moesten we dat masker ook niet dragen.”

Geen bekers De bezoekers uit Ekeren, die hun thuiswedst­rijden tegenwoord­ig in Stabroek spelen, gaan tijdens de

rust niet naar de kleedkamer. Ze installere­n zich met zijn allen op en naast de reserveban­k. Dat heeft een reden, legt kapitein Mick De Maere uit. “Het protocol passen ze hier nogal losbandig toe. Wanneer ik als schepen in Ekeren (voor Open Vld, red.) een huwelijk voltrek, moeten de bruid en de bruidegom afstand houden. Maar hier zetten ze ons in een piepkleine kleedkamer. Als we de afstandsre­gels respectere­n, mogen we daar misschien met vier tegelijk binnen.” Leugenberg is vandaag met vijftien spelers de tunnel onder de Schelde ingedoken. Dat wordt straks lang wachten voor een douche.

Het verschil waarmee de clubs met de coronarege­ls omgaan is vaak groot, vindt De Maere. “Bij de ene is het heel strikt, bij de andere wordt er amper naar gekeken.” Naast hem liggen twee plastic flessen bronwater op de grond. Gekregen van de thuisclub. Bekers kregen ze er niet bij.

 ??  ?? Veel vrouwen, maar weinig maskers langs de lijn op Linkeroeve­r.
Veel vrouwen, maar weinig maskers langs de lijn op Linkeroeve­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium