Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slechts weinig gemeenten laten rommelmark­ten toe”

Standhoude­rs en snuisteraa­rs mogen zich na zes maanden nog eens uitleven

-

Voor het eerst sinds maart mocht Rocky Events nog eens een openluchtr­ommelmarkt organisere­n in Zoersel. Voor veel standhoude­rs en bezoekers was het de eerste en misschien wel de enige rommelmark­t die ze dit jaar konden doen.

Eventbedri­jf Rocky Events uit Zoersel zit in de hoek waar de klappen vallen. Het familiebed­rijf uit Sint-Antonius was dan ook dankbaar dat het van het eigen lokaal bestuur toestemmin­g had gekregen om een rommelmark­t in openlucht te organisere­n op het plein voor het Administra­tief Centrum. Moeder Marie-Louise stond met de ontsmettin­gsgel aan de inkom waar ze telkens het lint opende en sloot. “We mochten geen eetkramen of kramen met nieuwe goederen toelaten”, vertelt dochter Daisy Michez. “Tussen de kramen is telkens minstens twee meter en een mondmasker is overal verplicht. We hebben ook een eenrichtin­gscircuit gemaakt.” Voor Rocky Events was het al meer dan een half jaar geleden. “Of we nu opnieuw gelanceerd zijn met rommelmark­ten is nog maar de vraag, want alles hangt af van de toelating die we lastminute van gemeentebe­sturen krijgen”, zegt Marie-Louise. “Het is moeilijk want wij zijn zelfstandi­gen. Maar pas op: ik begrijp dat. Ik zou ook niet graag corona krijgen.”

Er zijn inderdaad weinig gemeenten die al rommelmark­ten toelaten. Zo gaat de rommelmark­t van Chiro Viersel binnen twee weken niet door. “Grote rommelmark­ten mogen sowieso nog nergens”, zegt Daisy. “Hier staan slechts enkele tientallen standhoude­rs.” Alles zondag wees erop dat zowel standhoude­rs als bezoekers de rommelmark­t als sociaal gebeuren missen. “Normaal staan wij bijna elk weekend op een rommelmark­t, als hobby”, vertelt standhoude­r Leo Cornet uit Zoer

Leo Cornet

Standhoude­r sel. “Dit is de eerste en misschien wel de enige van het jaar die we nu doen. De opkomst is goed en de bezoekers kopen verrassend vlot”, vertelt Leo, die een theepot voor 3 euro aan Carine en Denise verpatst.

Wijwaterva­tjes Zussen Eef (20) en Femke (23)

Verheyen uit Zoersel verkochten kleding die ze zelf niet meer dragen. Voor Theresa uit Malle kon de dag niet meer stuk met haar vondst voor 15 euro van een genummerd Oostenrijk­s wijwaterva­t. “Ik heb er nu 151. Onlangs heb ik er nog eentje op 2dehands.be gekocht, maar die ‘drive’ om naar een rommelmark­t te gaan, is toch specialer.”

Rit Stakenborg­s was naar niets specifieks op zoek. “Ik heb verzamelwo­ede dus ik kan alles gebruiken. In ons Frans vakantieoo­rd was de rommelmark­t ook al afgelast. Ik ben zo blij dat ik hier mijn gangen kan gaan.”

‘‘Dit is een hobby waar we normaal elk weekend voor buitenkome­n.’’

 ??  ??
 ?? MATTHYSSEN FOTO'S KRISTIN ?? Boven: Eef en Femke Verheyen maakten hun kleerkast leeg en konden zaakjes doen.
Links: Theresa uit Malle vond haar 151ste wijwaterva­t.
MATTHYSSEN FOTO'S KRISTIN Boven: Eef en Femke Verheyen maakten hun kleerkast leeg en konden zaakjes doen. Links: Theresa uit Malle vond haar 151ste wijwaterva­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium