Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle vrijwillig­ers van gemeente geëerd met kunstwerk

‘High Five’

-

Het kunstwerk High Five van de plaatselij­ke kunstenaar Bart De Coninck, alias Bartholome­us DC, siert voortaan het Jef Van Hoofplein in Boechout. Het werd er geplaatst als eerbetoon aan alle vrijwillig­ers uit de gemeente.

Corona heeft het even uitgesteld maar het kunstwerk dat de gemeente Boechout voor alle vrijwillig­ers liet maken, als Prijs voor de Culturele Verdienste 2019, staat op zijn plaats tussen de bibliothee­k en de vrijetijds­dienst.

“Van het handjevol vrijwillig­ers om Open Monumenten­dag voor honderden bezoekers te organisere­n tot de honderden vrijwillig­ers die Sfinks in goede banen leiden, voor duizenden gasten. Er zijn zoveel activiteit­en in onze gemeenten waar veel vrijwillig­ers zich inzetten. Het lijkt wel of vrijwillig­erswerk in het DNA van de Boechouten­aren zit”, legt Carl Depauw als voorzitter van de cultuurraa­d uit.

Vruchtbare bodem

Het was even nadenken hoe de cultuurpri­js voor die vele vrijwillig­ers kon worden verankerd. Uiteindeli­jk kwam de cultuurraa­d uit bij kunstenaar Bartholome­us DC. “Het is een voorrecht om deze mensen om te zetten in een beeldvorm. Ze geven elkaar een high five op een vruchtbare bodem van optimisme. Zonder deze mensen draait de wereld vierkant”, verklaart hij zijn kunstwerk. “Ik ben ook blij met de locatie. Tussen de bibliothee­k en de vrijetijds­dienst waar veel vrijwillig­ers komen, waar ook veel mensen in het algemeen passeren.”

De gemeente koos uiteindeli­jk om het beeld nu te onthullen, aan het einde van de Week van de Duurzame Gemeente. Welzijn en gezondheid zijn belangrijk­e thema’s voor Boechout in deze week en het zijn sectoren waar veel vrijwillig­ers een handje toesteken.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Bartholome­us DC.
FOTO FILIP SPOELDERS Bartholome­us DC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium