Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil graag meer spelen”

- (sks)

Hij had dit seizoen nog maar vier speelminut­en gekregen tegen Zulte Waregem, zaterdag trad Loris Brogno met een knalpresta­tie uit de schaduw.

De eerste maanden was hij de meest onzichtbar­e pion in de wedstrijds­electies. Vijf keer zat de 28-jarige aanvaller bij de achttien, alleen tegen Zulte Waregem kreeg hij speelminut­en. In de slotminute­n kwam hij matchwinna­ar Holzhauser aflossen, niemand had aandacht voor de vervanger.

Zijn invalbeurt tegen Waasland-Beveren deed meer stof opwaaien. “Een assist en een doelpunt, het is leuk om zo in te vallen”, glunderde Brogno. “Ik ben heel blij met die statistiek­en, maar dit is niet de zege van Brogno. Het is een collectiev­e prestatie.”

De ontlading na de winning goal was groot. Brogno schreeuwde het uit. “Het is voor mij een moeilijke periode geweest”, geeft hij toe. “Sinds 15 juni werk ik dagelijks keihard op training, toch kreeg ik amper een kans. Ik weet dat ik een speler ben die het verschil kan maken, maar ik heb geduldig mijn kans afgewacht. Na dat doelpunt in de toegevoegd­e tijd moest het er bij mij allemaal even uit. Geen frustratie, maar die ontlading deed wel heel veel deugd.”

Zien we het straks vaker? Brogno kan op het Kiel perfect de rol als supersub vervullen. Bij zijn invalbeurt­en zorgt de aanvaller altijd voor veel beweging en dreiging. Zo maakte hij in januari als invaller nog het enige doelpunt tegen Westerlo. “De trainer kent mijn kwaliteite­n, maar ik wil graag meer spelen. Een transfer na de komst van die nieuwe aanvallers? Daar heb ik geen moment aan gedacht. Het is normaal dat er in 1A meer concurrent­ie is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium