Gazet van Antwerpen Stad en Rand

El Pistolero schiet meteen raak

Scoort twee keer en deelt assist uit bij debuut voor

- YANKO BEECKMAN

Twee doelpunten en een assist in amper twintig minuten. Luis Suarez heeft zijn debuut als speler van Atletico Madrid verre van gemist. 6-1 werd het tegen Granada. Real Madrid en Barcelona zijn gewaarschu­wd.

Er zullen er een paar stevig hebben geslikt in Barcelona toen ze zondagavon­d op hun gsm keken. In hun plannen voor het nieuwe Barça zagen Ronald Koeman en Josep Maria Bartomeu geen plaats voor Luis Suarez. Zondagavon­d in het Wanda Metropolit­ano voetbalde dan ook een speler die erop gebrand was het ongelijk van zijn voormalige werkgever te bewijzen. Een heel seizoen lang als het moet.

Starten deed hij niet tegen Granada. Suarez had amper twee trainingen met zijn nieuwe ploegmaats in de benen, voor een basisplaat­s vond Diego Simeone het nog te vroeg. Maar na 69 minuten, bij een 3-0voorspron­g, achtte de coach de tijd voor het debuut van zijn nieuwe spits rijp. De Uruguayaan kreeg nog twintig minuutjes om zijn ploegmaats beter te leren kennen en te wennen aan

Amper twee minuten stond Suarez op het veld toen hij met een van zijn eerste balcontact­en Diego Llorente de 4-0 aanbood.

zijn nieuwe

Assist voor zichzelf

thuishaven.

Maar Suarez is en blijft een spits van de zuiverste soort. En die scoort het liefst van al zelf. Acht minuten later leek die eerste goal er ook te komen. Suarez lokte – op redelijk theatrale wijze – een strafschop uit. Terwijl hij volop bezig was om die op te eisen, herriep de VAR de beslissing van de scheidsrec­hter.

Uitstel maar geen afstel, want vijf minuten later opende hij dan toch zijn rekening als speler van Atletico Madrid. Diego Llorente keerde ditmaal de rollen om en zette voor tot bij zijn nieuwe ploegmaat.

twijfelde niet en kopte knap overhoeks de 5-0 binnen.

Een doelpunt en een assist: geslaagd debuut zou je denken. Maar bij de 6-1 – Granada had tussendoor nog voor de eerredder gezorgd – deed Suarez zowaar nóg straffer en gaf hij een assist… aan zichzelf. Van

El Pistolereo aan de rand van de zestien knalde hij tegen de paal, de rebound trapte hij gewoon zelf binnen.

Offensieve weelde

Dat Atletico nog plezier gaat beleven aan deze Suarez mag duidelijk zijn. En dan te weten dat er rond de Uruguayaan nog jongens lopen die de goal weten staan. De eerste drie treffers werden gisteren gemaakt door recordaank­oop Joao Felix, Angel Correa en Diego Costa – een zo mogelijk nog groter boefje dan Suarez zelf.

Met ook nog eens onze Yannick Carrasco en Thomas Lemar en Diego Llorente die op de bank begonnen, baadt Diego Simeone plots in de offensieve weelde. Het is afwachten hoe die zijn grootste successen met Atletico behaalde dankzij een stevige defensieve organisati­e, zijn pionnen de komende weken en maanden gaat neerzetten.

Of dit Atletico effectief kan meedoen voor de titel, zal nog moeten blijken. Maar dat Real Madrid en Barcelona best rekening houden met Suarez en co mag duidelijk zijn.

El Cholo,

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium