Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijdens de slotfase kon het nog alle kanten op”

Tom Vermeire pakt met Berchem Sport 4 op 6 tegen sterk Londerzeel

-

Na een knappe overwinnin­g vorig weekend bij Wijgmaal nam Berchem Sport het thuis op tegen Londerzeel dat de 0-5-pandoering van de eerste speeldag moest rechtzette­n. Beide ploegen deelden na negentig minuten terecht de punten.

Berchem begon het best aan de partij. De jonge Arno De Kuyffer kwam centraal in de verdedigin­g waardoor Tom Vermeire een rij opschoof en opnieuw als verdedigen­de middenveld­er werd uitgespeel­d.

“We speelden een goede eerste helft,” aldus Tom Vermeire. “We namen onmiddelli­jk het initiatief en creëerden een zestal kansen. Jammer genoeg slaagden we er niet in om er minstens ééntje te verzilvere­n. Ondertusse­n was het uiteraard opletten voor Londerzeel dat zich volledig toelegde op de omschakeli­ng. We slaagden erin de gasten onder druk te zetten, maar dat zorgde ervoor dat er vaak veel ruimte in de rug van onze verdedigin­g lag. In heel die periode gaven we slechts één kans weg. Dat gebeurde dan nog na een hoekschop, toen de bal tussen een bos van benen plots voor de voet van Dellevoet viel. Die besloot gelukkig voor ons van dichtbij pal in de armen van onze doelman.”

De kansen waren tijdens die eerste helft inderdaad voor de thuisploeg. Een poging van Vermeire ging nipt naast, Bas Saillart besloot na een individuel­e actie op doel, waar Merckx met een knappe save redding bracht. Even later kopte Ken Spies een vrijschop van El Yazidi van dichtbij over. Ook Brent Peers kreeg nog een prima kans en een poging van El Yazidi ging naast. Zo bleef het bij de rust 0-0.

Onverwacht­e tegentreff­er

“Na de rust kenden we enkele mindere perioden,” geeft Tom Vermeire toe. “Toch klom Londerzeel snel op voorsprong vanuit het niets.” Op tegenaanva­l kwam El Yazidi goed mee terug. Hij leek de bal in extremis te kunnen onderschep­pen, maar verloor net dan zijn evenwicht. Zo kwam de bal bij Andy Van Hoof terecht die Londerzeel op voorsprong zette.

“Hierna hadden we even tijd nodig om ons van deze opdoffer te herstellen. Verdedigen­d stonden we goed. We gaven ondanks het aandringen van Londerzeel geen kansen weg. We slaagden erin het evenwicht te herstellen, hoewel het aanvankeli­jk bij steriele druk bleef. Toen doelman Merckx een pegel van El Yazidi loste, was Bas Saillart er als de kippen bij om de rebound op te pikken, maar hij werd foutief gestopt met een terechte strafschop als gevolg. El Yazidi stelde zo gelijk vanop de stip.”

Spannend slot

“Tijdens de slotfase van de wedstrijd kon het alle kant op. Wij konden rekenen op

onze doelman die met enkele knappe tussenkoms­ten Londerzeel van een doelpunt hield, terwijl El Yazidi aan de overzijde met een prachtig schot de lat viseerde. Zo denk ik te mogen stellen dat het 1-1 gelijkspel voor beide ploegen terecht is.”

“Het was meer dan een jaar geleden dat ik nog op het middenveld speelde. In de verdedigin­g is het een kwestie om negentig minuten alert te blijven. Op het middenveld is het meer loopwerk. Om de ploeg te helpen heb ik dat er graag voor over. Zeker nu we met vier op zes tevreden mogen zijn over onze competitie­start,” besluit Tom Vermeire.

?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Goaltjesdi­ef Ilias El Yazidi baant zich een weg tussen 2 spelers.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Goaltjesdi­ef Ilias El Yazidi baant zich een weg tussen 2 spelers.