Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een klein feestje is wel op zijn plaats”

Uitblinker Yannick Bevers heeft voet in alle doelpunten van Sint-Lenaarts

- (job)

Sint-Lenaarts heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Eesterploe­g won zaterdag met 2-4 bij promovendu­s Diest. Yannick Bevers had een voet in alle goals. “Dit doet enorm veel deugd na de valse start van vorige week”, aldus de uitblinker.

Bevers zag een heel ander Sint-Lenaarts dan tijdens de 1-4-nederlaag op de openingssp­eeldag tegen Betekom. “Terwijl het vorige week nog serieus zoeken was als ploeg, stonden we er vandaag wel”, vertelt de 23-jarige aanvaller na afloop. “Dankzij een goed blok hebben we niet alleen nauwelijks kansen weggegeven, ook voorin waren we een stuk gevaarlijk­er. Het volledige plaatje klopte dus, waardoor het duidelijk was dat onze zege verdiend was.”

Belangrijk­e invalbeurt­en

Nochtans zag De Eesterploe­g tijdens de opwarming De Roover uitvallen met een pijnlijke nek en ook Jaeken moest nog voor het halfuur naar de kant met een hamstringb­lessure. “Maar de invallers hebben het schitteren­d gedaan. Iedereen trouwens, want we hebben echt als ploeg de rug gerecht na vorige week. Toen zat iedereen duidelijk in zak en as, maar daar viel nu niets meer van te merken. Al hadden we deze opsteker echt wel nodig, want na Betekom en een wisselvall­ige voorbereid­ing was er toch wat twijfel in onze rangen geslopen. Bovendien zou er bij een nieuwe nederlaag wel wat druk zitten op de thuismatch tegen Pelt komend weekend. We hadden het vertrouwen nodig omdat de Limburgers een van de grote titelkandi­daten zijn. Daarom ben ik heel blij dat de eerste driepunter op het bord staat.”

Bevers opende ook zijn persoonlij­ke rekening. “In de voorbereid­ing vlogen de ballen nog bijzonder vlot binnen, maar tegen

Betekom liep het een stuk minder. Bovendien was ik afgelopen week wat ziek

(Bevers liet voor alle veiligheid zelfs een coronatest afnemen, maar die bleek negatief, nvdr.),

waardoor ik toch met wat vraagteken­s aan de aftrap stond. Daarom deed mijn prestatie tegen Diest zo’n deugd en zeker omdat ik een aandeel had in alle doelpunten. Ik heb niet alleen twee keer gescoord. Ik lokte ook de strafschop uit die Dilliën tegen de netten werkte. Ook gaf ik nog de assist voor de 1-3. Al is de

op 1-3. Bij een scherpe tegenprik kwam Dilliën inlopen om de match dood te maken: uppercut voor de thuisploeg, die nog een vierde goal slikte toen Bevers laag inschoot. Met een rake kopbal milderde Moding nog. zege zeker niet alleen mijn verdienste. We hebben er met z’n allen voor geknokt. Hopelijk zijn we nu dus vertrokken. Niet dat de match van vorige week al helemaal vergeten is, maar hier kunnen we wel op verder bouwen. Al gaan we nu eerst even genieten van deze overwinnin­g. We hebben er tenslotte hard genoeg voor gewerkt. Een klein feestje is dus wel op zijn plaats, maar we moeten ook niet gaan zweven na amper één zege.”

Coach Gino Swaegers haalt opgelucht adem

 ?? FOTO GMD ?? Yannick Bevers (links) werkt zich los na een duel met Jordie Briels.
FOTO GMD Yannick Bevers (links) werkt zich los na een duel met Jordie Briels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium